Verslag RWF 1 – Friese Boys 1 zaterdag 9 december 2017

FRIESE BOYS PAKT PUNT IN FRIESCHEPALEN

FRIESCHEPALEN – Friese Boys heeft in de uitwedstrijd tegen RWF een 1-1 gelijkspel behaald. De thuisclub nam al snel in de wedstrijd een voorsprong maar in de tweede helft wist Friese Boys gelijk te maken. In de slotfase was het nog wel even ‘billenknijpen’ voor de Friese Boys-supporters toen RWF nog goede kansen kreeg maar het bleef gelijk.

De eerste kans was ook voor de thuisclub: Jelmer Donker nam een voorzet van Hilbert Jongsma ineens op de schoen nam maar de bal vloog rakelings over de lat. Ook Friese Boys werd gevaarlijk. Na een corner kreeg de RSW-verdediging de bal niet weg; het leer belandde voor de voeten van Sean Humphries die echter naast knalde. Het was RWF dat de leiding nam, Aanvaller Jacob Veenema kreeg de nodige ruimte en hij krulde de bal fraai achter doelman Jelmer Bloem, 1-0. Nadat Wietse van der Land in de handen van RWF-goalie Jacob-Jan Weening schoot kreeg RWF enkele goede mogelijkheden. Na goed doorkoppen van Hilbert Jongsma schoot Jacob Veenema naast en Wieger Bosma trof van dichtbij de paal. Het bleef daarom tot aan de rust 1-0.

Na de thee gebeurde er aanvankelijk weinig. De eerste kans was meteen raak; via Marten Starkenburg belandde het leer bij Erik Hilboezen die raak schoot, 1-1. De thuisclub ging op jacht naar de winst. Jelmer Bloem redde prachtig na een inzet van Jacob Veenema en de doelman redde ook op een afstandsschot van Cornelis Veenema. In de slotfase kwam Friese Boys onder druk en dat leverde enkele mogelijkheden op voor de invallers Tygo Roersma en Xander Wagenaar maar zij wisten de goed keepende Jelmer Bloem niet te passeren. Bijna had Friese Boys nog gescoord maar dat bleef RWF bespaard; De lob van Pieter van der Zwaag werd een prooi voor doelman Weening. Het bleef daardoor bij 1-1.

Reacties:

“We begonnen wel goed”vond Erik Hilboezen van Friese Boys. “Na de tegengoal waren we het even kwijt. In de tweede helft begonnen we ook wel goed maar als je naar de slotfase kijkt was een punt het maximale vandaag; Toen was RWF beter”.

Op de vraag of zijn ploeg het had laten liggen antwoordde Jacob Veenema van RWF: “Dat dacht ik wel. We hadden de 2-0 moeten maken maar dat deden we niet. Ook in de slotfase hadden we veel kansen. Scoren is echt een probleem voor ons. Deze wedstrijd hadden we moeten winnen.”

Opstellingen:

RWF: 1 Jacob-Jan Weening, 2 Sake van der Meulen, 3 Willem Boelens, 4 Jan-Sikko Veenema, 5 Cornelis Veenema (13 Ralph Wagenaar), 6 Marcel Zandberg, 8 Wieger Baron, 9 Jacob Veenema, 10 Hilbert Jongsma, 11 Wieger Bosma (14 Tygo Roersma), 12 Jelmer Donker (15 Xander Wagenaar).

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 2 Lammert Dijkstra, 3 Eberhard Kloosterman, 4 Sean Humphries, 5 Andries van der Zwaag, 6 Erik Hilboezen, 7 Wietse van der Land, 8 Pieter van der Zwaag, 9 Sander Hoekstra (12 Mark de Boer), 10 René de Jong (14 Marten Starkenburg), 11 Johannes Beiboer (13 Jelmer Brinkman).

Scheidsrechter: M. Rozema (Leens)

Verslag: Bokke Dijkstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys