Verslag RWF1 – Friese Boys1 zaterdag 10 oktober 2020

FRIESE BOYS OOK IN DERDE COMPETITIEWEDSTRIJD ONDERUIT

FRIESCHEPALEN – Friese Boys probeerde zaterdag tegen RWF de eerste winst binnen te halen. Dat is niet gelukt. Het werd 4-2 voor RWF. Bij de rust leidde de thuisclub met 1-0.

RWF werd het eerst gevaarlijk. Na tien minuten leek een schot van Daan de Boer via een Friese Boys-verdediger in het doel te verdwijnen maar doelman Jelmer Boorsma kreeg de bal nog net voor de doellijn te pakken.   Na een vrije trap van Pieter van de Zwaag kreeg Aldert Hietkamp een goede mogelijkheid op de openingstreffer maar RWF-doelman Otmar van der Toorn bracht redding. Daan de Boer bracht Tygo Roersma in stelling maar diens inzet werd geblokt door een Friese Boys-verdediger. Acht minuten voor de thee was het dan toch raak. Een voorzet van Xander Wagenaar werd ingeschoten door Jacob Veenema, 1-0. In de slotminuut werd RWF nogmaals gevaarlijk maar Dirk-Jan Heidstra kopte de bal uit de doelmond.

In de beginfase van de tweede helft was Friese Boys dicht bij de gelijkmaker. Een inzet van Jonathan Sabuni werd van de doellijn gehaald en de rebound van Luutzen Postma eveneens. Toch kwam Friese Boys op gelijke hoogte. Na een hoekschop belandde de bal voor de voeten van Eelke Venema die vervolgens doeltreffend uithaalde, 1-1. Lang duurde de feestvreugde bij Friese Boys niet want vier minuten later bracht Xander Wagenaar RWF met een lob weer op voorsprong, 2-1. Na enkele kansjes voor RWF werd het  dertien minuten voor tijd 3-1 toen verdediger Jan Sikko Veenema na een hoekschop met een kopbal succes had. Friese Boys gaf het nog niet op en Jonathan Sabuni schoot een vrije schop prima in maar doelman Van der Toorn redde spectaculair. Drie minuten voor het einde verhoogde RWF de voorsprong. Jacob Veenema bracht Tygo Roersma in stelling die doelman Boorsma passeerde, 4-1. De wedstrijd was gespeeld en de Friese Boys treffer van Dirk-Jan Heidstra in de slotminuut was louter goed voor de statistieken, 4-2.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra