Verslag SC Franeker-Friese Boys zaterdag 4 februari 2017

FRIESE BOYS IN TWEEDE HELFT ONDERUIT TEGEN SC FRANEKER

FRANEKER – Friese Boys hervatte de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen SC Franeker. De thuisclub won dit duel met 3-0. In de eerste helft was Friese Boys niet de mindere, maar in de tweede helft ging het mis.

In de beginfase waren er niet veel kansen voor beide partijen. Doelman Auke Hoekstra van Friese Boys had geen probleem met een schot van Jan van Duijn en aan de overkant kopte  Pier Kempenaar naast het Franeker-doel.  Gaandeweg kwam de thuisclub dichter bij het doel van Hoekstra die een inzet van Van Duijn stopte en een knal van Joshua Cuperus over het doel zag vliegen. Namens Friese Boys kwam René de jong twee keer in kansrijke positie maar beide keren kreeg De Jong de bal niet onder controle. Sander Hoekstra kreeg eveneens een kans maar zijn kopbal ging naast.

In de eerste minuut van de tweede helft was Franeker dicht bij een treffer maar het schot van Van Duijn werd gestopt door Hoekstra. Nadat een vrije trap van Wietse van der Land was gestopt door thuisclub-doelman Dennis Zijlstra nam Franeker de leiding. Een schot van Jan van Duijn werd van richting veranderd en belandde achter Auke Hoekstra, 1-0. Sander Hoekstra was na een voorzet van Erik Hilboezen dicht bij 1-1 maar zijn kopbal werd gestopt door Zijlstra. Een fout in de Friese Boys achterhoede werd daarna afgestraft door invaller Jeffrey Guertin, 2-0. Na een pass van Joshua Cuperus leek Van Duijn 3-0 te scoren maar zijn inzet belandde tegen de paal. Guertin wilde niet voor zijn ploegmaat onderdoen en raakte eveneens het aluminium. In de slotfase werd het toch nog 3-0 toen Guertin wel succes had.

Reacties

Op de vraag of hij tevreden was antwoordde SC Franeker aanvaller Jan van Duijn: “Als we winnen zijn we altijd tevreden hoewel het spel deze keer niet was zoals we zouden willen. We wilden in de eerste helft druk zetten maar dat kwam er niet van; we hadden het moeilijk. In de tweede helft kwamen we op 1-0 en toen moest Friese Boys risico’s nemen. Dat is wat we graag willen. We hadden in de slotfase ook nog wel de 4-0 kunnen maken.”

“Ik ging uit van drie punten vandaag,” aldus René de Jong van Friese Boys.  “We hebben te weinig kansen gecreëerd een ook het flankspel lukte niet. Zelf had ik wel twee mogelijkheden in de eerste helft, Ik deed in deze situaties van alles maar niet het goede. We hebben dinsdagavond tegen De Wȃlden goed gespeeld en dat wilden we vandaag weer laten zien. We kregen weinig kansen en bovendien enkele ongelukkige goals tegen.”

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys