Verslag SJO RSC JO19 – Friese Boys JO19 dd 5-10-2024

Friese Boys JO 19-1 ook maatje te groot voor SJO RSC JO 19-1

Op zaterdag 5 oktober gingen de Friese Boys JO 19-1 vol goede moede naar Suawoude om daar op sportpark it Pypke te gaan spelen tegen Ryptsjerk, Suwald&Tytsjerk Combinatie. Op goal stond vandaag Bart-Gjalt, de verdediging bestond uit Klaas Pieter, Sydse, Sytse (aanvoerder) en Jaryk. Het middenveld bestond uit Sape, Mikai en Javier. De aanvallers waren Jelte Kloosterman, Fokke en Jurjen. Op wissel starten Jelte Feenstra, Robert, Ferry en Jesse Jan. Nick was nog geblesseerd en Hendrik had andere activiteiten.  De assistent-scheidsrechter van Friese Boys JO 19-1 was Hans Feenstra.

Om 10:32 begon de eerste helft en SJO RSC JO 19-1 ging vol goede moed van start en probeerden de Friese Boys JO 19-1 onder druk te zetten. Maar met een minuut of drie was daar de eerste grote kans voor de Friese Boys JO 19-1, wat gelukkig kwam de bal bij Jurjen die de bal voor zette. Helaas kwam Jelte Kloosterman net tekort en werd er niet gescoord. In de vierde minuut was het wel raak toen Fokke de bal aan Jurjen meegaf en Jurjen wist te scoren 0-1. Slechts drie minuten later was daar een goed uitgespeelde aanval van SJO RSC JO 19-1 en werd er gescoord 1-1. Maar dit weerhielden de Friese Boys JO 19-1 niet en slechts één minuut later was daar een schot van Mikai op goal, helaas net over. De Friese Boys JO 19-1 waren de bovenliggende partij en vijf minuten later was het bijna raak voor Fokke. In de 19de minuut was daar een ingooi van Javier, na een fout van SJO RSC JO 19-1 kwam de bal bij Fokke en hij scoorde 1-2. Twee minuten later was daar een mooie bal Mikai op Fokke, die op zijn beurt de bal weer aan Jurjen meegaf die de keeper handig omspeelde en scoorde 1-3. Op dit moment waren de Friese Boys JO 19-1 de partij die de dienst uitmaakten. Alleen lag het niveau lager dan vorige week tegen FC Bergum JO 19-2. Dit kwam ook omdat SJO RSC JO 19-1 een hele andere ploeg was dan FC Bergum JO 19-2 en de Friese Boys JO 19-1 gingen mee in het spel van SJO RSC JO 19-1. Het verschil was dan nog maar twee doelpunten en het was zaak om de kop erbij te houden en dat gebeurde. De verdediging stond vandaag ook weer als een huis en Bart-Gjalt deed voor de ploeg ook weer belangrijke reddingen. Na 28 minuten was het Fokke die de bal weer af wist te pakken van SJO RSC JO 19-1 en wist te scoren 1-4. Dit schudde SJO RSC JO 19-1 wakker en zij begonnen meer druk te zetten. Dit resulteerde tegen het einde van de eerste helft nog in een doelpunt en met 2-4 gingen de beide ploegen naar de rust toe.

De tweede helft begon en het was zaak om het tempo omhoog te gooien en je eigen spelletje te gaan spelen. Dat lukte meteen goed toen Ferry de bal voorgaf en Klaas Pieter wist te scoren met een kopbal 2-5. Hierna kwam er een periode in het spel dat  het tempo omlaag ging en beide ploegen gelijkwaardig waren. Het duurde ook een kwartier dat de Friese Boys JO 19-1 met een gedegen aanval kwam en Ferry weer de bal bij Klaas Pieter wist te krijgen, maar door een goede redding van de keeper van SJO RSC JO 19-1 wist hij een doelpunt te voorkomen. Hierna volgden nog enkele kansen voor Sytse maar ze troffen geen goal. In de 72ste minuut was het wel raak toen Jurjen zijn nummer drie mocht scoren 2-6. Hierna volgenden meerdere kansen maar lukte het steeds niet, de Friese Boys JO 19-1 konden niet het niveau halen wat er in Bergum wel werd gehaald. Toch waren ze een maatje te groot voor SJO RSC JO 19-1 en werd de eindstand bepaald op 2-6. Tevreden met dit resultaat keerden de Friese Boys JO 19-1 huiswaarts om daar volgende week tegen de nummer twee te gaan spelen VC Trynwalden JO 19-2 op zaterdag 12 oktober om 11:55 op sportpark de Seadkampe.

Verslag: Otto Smid

Foto’: Otto Smid en Norbert Beerstra

logofb
  • Mient Mulder
Datum: 19-10-2024
  • Komende zaterdag (28 september) vindt er een evenement plaats in Garyp. Er kan daardoor enige hinder zijn bij het parkeren. Vriendelijk verzoek aan de spelers, begeleiders en supporters van uw vereniging om de auto zoveel mogelijk te parkeren bij de basisschool (De Wrâldpoarte) of de parkeerplaats aan de Brandsmaloane.