Verslag spelregelavond 24 januari 2020

KOLLUMERZWAAG- Vrijdagavond heeft een spelregelavond plaatsgevonden in de kantine van Friese Boys waarbij Johan Suurd van de KNVB onder het toeziend oog van 30 bezoekers (trainers, leiders, spelers, supporters, scheidsrechters) van jong tot oud op een interactieve manier liet zien hoe de nieuwe spelregels van de KNVB uitgevoerd moeten worden.

Johan probeerde via beelden en informatie uit te leggen wat de spelregels over de situaties zeggen. Denk aan hands, doelschop, overtredingen, buitenspel enz. Maar ook in discussie om gezamenlijk tot inzicht te komen waarom een scheidsrechter een beslissing neemt (of handvaten geven aan jullie scheidsrechters)en wat de spelregels hierover zeggen. Het was een avond waarin de bezoekers konden mee gaan in de discussie en in het vragen. Scheidsrechter coördinator Hielke de Graaf opende de avond met een woord van welkom. Johan Suurd bijna 40 jaar werkzaam/onderdeel van de KNVB werd geïntroduceerd en nam daarna het woord. De bedoeling was over de gehele avond 15 spelregelvragen te beantwoorden, met daarbij enkele prijsjes. Ook Hielke de Graaf had in de pauze 10 spelregelvragen.

Prijswinnaars 15 spelregelvragen
1 Laurens Komrij (13 goed)
2 Jacob Broersma (12 goed)

Prijswinnaars 10 spelregelvragen
1 Bote Veenstra (7 goed)
2 Niels de Vries (7 goed)
3 Johannes Beiboer (7 goed)

Al met al een hele leuke en leerzame avond met leuke interactie die werd afgesloten door Hielke de Graaf met een attentie voor Johan Suurd. Na de presentatie praatten de bezoekers onder het genot van een drankje, geschonken door Geertje Bergsma en Gosse Beerda, nog even na en werden sommige discussies nog even voortgezet. Wij danken iedereen voor de deelname en deze avond was zeker voor herhaling vatbaar.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys