Verslag Stiens 1 – Friese Boys 1 Zaterdag 23 januari 2016

SC STIENS TE STERK VOOR FRIESE BOYS

STIENS – Op het kunstgras van sportpark “It Gryn” in Stiens hervatte Friese Boys de competitie na de winterstop. De equipe van trainer Jaap Visser was niet opgewassen tegen de thuisclub en verloor met 6-0.

Friese Boys leek al in de eerste minuut de leiding te nemen nadat doelman Ronald van Klinken van Stiens zich verkeek op de stuitende bal. Het liep echter met een sisser af voor de thuisclub. Spoedig daarna was het raak voor Stiens toen aanvaller Harry Dijkstra keihard raak knalde, 1-0. Een vrije trap van Rienk Postma leverde niets op voor Friese Boys. Nadat rechtsachter Ewoud Bergsma namens de thuisclub een fraaie kans miste werd het even later toch 2-0 door een doelpunt van Gerbrand Sinnema. Harry Dijkstra raakte daarna nog eens de paal. Een fraaie één-twee tussen Peter Jansen Klomp en Ewoud Bergsma werd door laatstgenoemde doeltreffend afgerond, 3-0.

In de eerste minuut na de thee was het weer raak toen Jansen Klomp na een corner inkopte, 4-0. Een afstandsschot van Ewoud Bergsma werd uitstekend gestopt door doelman Chris Merkus die de geblesseerde Auke Hoekstra verving. Daarna kreeg Friese Boys een mogelijkheid maar Lammert Dijkstra stuitte op doelman Van Klinken. De thuisclub scoorde wel door Peter Jansen Klomp na een hoekschop, 5-0. Nadat doelman Van Klinken nog de nodige moeite had met een voorzet van Lammert Dijkstra bracht Jordy Weykamp met een snoeiharde vrije trap de eindstand op het scorebord 6-0.

Reacties

De kersverse trainer Riemer Kooistra van SC Stiens, pas sinds vorige week in dienst: “Trainer Marius Hendriks ging naar Drachtster Boys en ik was beschikbaar dus het was snel beslist. Ik heb geen moment getwijfeld want SC Stiens is wel een uitdaging. Het ging snel, dinsdag telefoon, woensdag gesprek en donderdag trainen. Stiens heeft een leuke groep met mogelijkheden. We staan er goed voor in de tweede periode, als we dat vast kunnen houden zou dat mooi zijn.”

Collega Jaap Visser van Friese Boys zag het ondanks de nederlaag nog wel zitten: “Ik ben er niet moedeloos van, we zijn niet beter, de jongens doen vreselijk goed hun best. We misten vandaag ook nog eens vier spelers. De groep is positief en heeft er plezier in. Tegen ploegen als Stiens, Grootegast en Marum komen we tempo tekort. Volgende week tegen Anjum moeten we er staan. Anjum en Opende zijn meer van ons kaliber. Als we de nacompetitie halen hebben we het goed gedaan.”

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys