Verslag Suameer 1 – Friese Boys 1 dd 10 januari 2023

Suameer 1 – Friese Boys 1    1-2       (0-1)

De 1e oefenwedstrijd werd doordeweeks gespeeld tegen 5e klasser Suameer. Onder barre omstandigheden met regen en harde wind werd door beide teams zo nu en dan op het randje gespeeld. De 1e kansen waren voor Friese Boys, helaas Matthias Scholtus en Dirk Greijdanus hadden het vizier nog niet op scherp. Suameer liet ook van zich spreken, want in de 21e minuut haalde Oane van der Heide nog een bal van de lijn. Dirk Greijdanus was dichtbij met een vrije trap op de lat en een vrije kans, maar de keeper was attent. Keeper Danny Veenstra en libero Aldert Hietkamp moesten wel attent blijven bij de diepteballen van Suameer. Nadat Suameer net naast had geschoten opende Dirk Jan Heidstra de score in de slotfase van de 1e helft met een kopbal in de bovenhoek uit een corner van Luutzen Postma 0-1. In de 2e helft 8 wissels aan de kant van Friese Boys. Pieter van der Zwaag was dichtbij, maar alleen voor de keeper ging zijn inzet naast. In de 65e minuut kreeg Suameer een vrije trap te nemen op 17 meter van het doel, deze werd raak geschoten, keeper Jelmer Boorsma kon de gelijkmaker niet voorkomen 1-1. Jelmer Bloem was een aantal keren attent op steekballen van Suameer. Uiteindelijk was het toch Riemer Atema, die na een mooie aanval over meerdere schijven, alleen voor de keeper overtuigend de winnende treffer binnenschoot 1-2.

Zaterdag 14 januari wordt er in Rottevalle tegen 3e klasser Rottevalle 1 gespeeld op kunstgras om 14.30 uur.