Verslag Suameer 1 – Friese Boys 1 zaterdag 20 april 2019

FRIESE BOYS IN DE TWEEDE HELFT LANGS SUAMEER.

SUMAR – Friese Boys blijft op titelkoers. De uitwedstrijd tegen Suameer werd met 1-3 gewonnen. Daar leek het na de zwakke eerste helft niet op. Invaller Pier Kempenaar bracht Friese Boys na de thee met een wereldgoal op het juiste spoor.

In de eerste helft waren de kansen schaars. Friese Boys kreeg een mogelijkheid maar linksback Rienk Postma stuitte op doelman Allert Koster. De beste mogelijkheid was echter voor de thuisclub. Een voorzet van Rikus Venema werd ingekopt door Liekele Paulusma, maar via de bovenkant van de lat ging het leer over. Ook Jaap Pietersma kreeg een kopkans, maar zijn poging eindigde precies in de handen van Friese Boys-doelman Jelmer Bloem. Op slag van rust mocht Friese Boys een vrije trap nemen, maar Eelke Venema kwam niet voorbij de Suameer-muur.

Trainer Jaap Visser bracht na de thee met Jan Top en Pier Kempenaar twee verse krachten in het veld. Een vrije trap van Top werd door Dirk-Jan Heidstra overgekopt. Plotseling was het raak. Een uittrap van Jelmer Bloem belandde bij Pier Kempenaar die vanuit een moeilijke hoek ineens fantastisch in knalde, 0-1. Niet viel later was het al weer raak; Een voorzet van Erik Hilboezen werd uitstekend ingekopt door Dirk-Jan Heidstra, 0-2. Vrijwel direct viel de aansluitingstreffer. Net buiten het strafschopgebied kreeg de thuisclub een vrije trap, en verdediger Auke Hansma schoot raak, 1-2. Friese Boys breidde de voorsprong daarna weer uit toen Jan Top Pier Kempenaar in stelling bracht. Deze passeerde doelman Koster, 1-3. Friese Boys leek op 1-4 te komen maar de treffer van Kempenaar werd wegens buitenspel afgekeurd. De laatste kans was voor invaller René de Jong. Uit een voorzet van Lammert Dijkstra schoot de invaller echter naast. Het bleef daardoor 1-3.

Reacties:

“Over de hele wedstrijd gezien is de winst van Friese boys denk ik wel terecht”, aldus Liekele Paulusma van Suameer. “In de eerste helft waren we zeker niet de mindere partij. We hebben Friese Boys denk ik wel verrast met onze speelstijl, namelijk agressief spelen en proberen er voetballend uit te komen. We kregen twee kansen, maar die gingen er helaas niet in, want dan kan het anders lopen. De spelers van Friese Boys gingen tegen elkaar zeuren, dat is denk ik wel een compliment voor onze ploeg. In de tweede helft probeerden we er nog in te geloven, maar Friese Boys was kwalitatief beter”.

Als invaller zo’n mooie goal scoren en daarna nog een doelpunt maken, ja dat is mooi invallen, aldus Pier Kempenaar van Friese Boys. “De eerste helft was slecht van onze kant. In de pauze moest ik warmlopen, maar ik denk dat onze trainer wel even verteld heeft wat er gebeuren moest. Over twee weken tegen De Sweach kunnen we het doen; kampioen worden en een feestje bouwen. Ik hoop dat mijn twee doelpunten van vandaag dan goed zijn voor een basisplaats”.

Opstellingen:

Suameer: 1 Allert Koster 2 Romke de Vries (13 Erik van Schepen) 3 Auke Hansma 4 Theo Koster 5 Henk Jetze Koster 6 Willem van der Veer 7 Jaap Pietersma 8 Arjen Algra (14 Bert van Schepen) 9 Rikus Venema, 10 Liekele Paulusma 11 Daniël Pietersma (12 Patrick Sijtsma).

Friese Boys: 18 Jelmer Bloem 2 Jelmer Brinkman 3 Dennie de Haan 4 Eelke Venema 5 Rienk Postma 6 Lammert Dijkstra 7 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag (14 Jan Top) 9 Pieter van der Zwaag (13 Pier Kempenaar) 10 Dirk-Jan Heidstra 11 Matthias Scholtus (12 René de Jong).

Scheidsrechter: Theo van der Bij (Leeuwarden)

Verslag: Bokke Dijkstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys