Verslag Suameer JO15 – Friese Boys JO15 dd 5-11-2022

Friese Boys JO 15-1 wint van v.v. Suameer JO 15-1.

Op zaterdagmorgen 5 november vertrokken de Friese Boys vol goede moed naar sportcomplex de Heidkamp om daar tegen v.v. Suameer te gaan spelen. Voor de Friese Boys een onbekende tegenstander, dus het was afwachten hoe deze wedstrijd zou gaan verlopen. Op goal stond Bart Gjalt, de verdediging bestond uit Foppe Durk, Javier(aanvoerder), Sydse en Jitse. Het middenveld bestond uit Wieger, Tjitze en Jelte Kloosterman. Hendrik, Jarno en Jurjen waren de aanvallers. Op de bank starten Lennart, Jelte Feenstra en Jesse Jan.

Na de warming up begon de wedstrijd om 10:20 op veld 2. Veelbelovend was de start, meteen wisten de Friese Boys, v.v. Suameer onder druk te zetten. Dit resulteerde na twee minuten al in een doelpunt, Via Jarno en Jurjen kwam de val bij Tjitze die dit mooi af wist ter ronden 0-1. Na de voortvarende start gingen de Friese Boys door, ze bleven druk zetten en twee minuten later was het bijna weer raak voor Friese Boys na een corner, helaas ging de bal net naast. Een schot van Sydse ging daarna net over, v.v. Suameer kon geen vuist maken tegen deze ploeg. Het was dus ook niet verrassend dat in de 8ste minuut het tweede doelpunt viel. Na een voorzet van Hendrik wist Juren te scoren 0-2. In de 12de minuut was daar de eerste aanval van v.v. Suameer en ja zij wisten hieruit te scoren 1-2. Een verrassende aansluitingstreffer van v.v. Suameer. Hierna waren de Friese Boys even de kluts kwijt en het leek erop dat v.v. Suameer de wedstrijd over zou nemen. Maar na een paar minuten waren de mannen er weer en werd er weer richting de goal van v.v. Suameer gespeeld. In de 28ste was daar weer het verschil met v.v. Suameer doordat Wieger vanaf afstand de bal er prachtig mooi inschoot 1-3. Na enkele grote bijna niet te missen kansen was het Jitse die de ruststand in de 33ste minuut bepaalde op 1-4. Voldaan gingen de spelers, trainer, leider en het meegereisde publiek om een kop koffie of wat drinken.

De tweede helft begon en het was te merken dat de Friese Boys tevreden waren met de tussenstand. De ploeg ging wat anders spelen en de tegenstander vond het ook wel prima zo. In de 43ste minuut was er nog een grote kans voor de Friese Boys maar dat was 1 van de weinige hoogtepunten van de tweede helft. In de 55ste minuut was daar dan toch nog een doelpunt, na een voorzet van Jurjen wist Jarno te scoren en de eindstand op 1-5 te bepalen. Een eindstand waar beide teams zich wel in konden vinden. Tevreden over een groot gedeelte van de wedstrijd keerde iedereen weer huiswaarts, om daar volgende week zaterdag 12 november, Ternaard/Holwerd JO 15-1 te mogen ontvangen.