Verslag de Sweach 1 – Friese Boys 1 zaterdag 27 oktober 2018

FRIESE BOYS EN DE SWEACH IN SPANNEND DUEL NAAR GELIJKSPEL

BEETSTERZWAAG – De wedstrijd De Sweach-Friese Boys is in een 3-3 gelijkspel geëindigd. De thuisclub nam voor de thee een 2-0 voorsprong, waarna Friese Boys goed terugkwam en de stand omboog tot 2-3. Uiteindelijk wist De Sweach nog gelijk te maken.

In het eerste kwartier werd een schot van Friese Boys-speler Dirk-Jan Heidstra geblokt,  terwijl De Sweach een strafschop claimde toen Jorrit de Boer onderuit ging. Scheidsrechter Alma floot echter niet. Na zeventien minuten was het plotseling raak. De Sweach-speler Ernst Poppinga won een duel van Rienk Postma, kwam in het strafschopgebied en schoot de bal achter doelman Jelmer Bloem,          1-0.  Een schot van Dennis Klaster werd daarna wel een prooi voor Bloem. Aan de andere kant ging een inzet van Erik Hilboezen rakelings voorlangs. Daarna verhoogde De Sweach de score;  een voorzet van Jochem Reitsma werd ingetikt door Bastiaan Spoelstra, 2-0. Een hard schot van Pier Kempenaar belandde in de handen van thuisclub-goalie Danny Hovenkamp, terwijl Martin Starkenburg naast schoot. Een vrije trap van Jasper Broers werd gestopt door Jelmer Bloem en verdediger Robert Boek kopte na een corner over.  Pal voor de thee viel de aansluitingstreffer. Een hoekschop van Dirk-Jan Heidstra verdween via de handen van doelman Hovenkamp in het doel, 2-1. Pier Kempenaar leek nog voor de rust gelijk te maken, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na de thee werd De Sweach direct gevaarlijk maar Dennis Klaster kopte vrijstaand naast en een schot van Jasper Broers werd tot corner verwerkt door Bloem.  Plotseling werd het gelijk; een pass van Dennie de Haan kwam bij Marten Starkenburg die raak schoot, 2-2. En niet veel later was het weer raak toen Dirk-Jan Heidstra een voorzet van Erik Hilboezen inkopte, 2-3. Veel plezier van de voorsprong had Friese Boys overigens niet. De verdediging kreeg de bal niet weg en Jochem Reitsma haalde doeltreffend uit, 3-3. Beide ploegen gingen voor de winst. Erik Hilboezen schoot over na een door Hovenkamp weggestompte bal terwijl Ernst Poppinga een solo niet wist te bekronen en over schoot. De Sweach was daarna dicht bij een doelpunt maar Bastiaan Spoelstra raakte de lat. Aan de andere kant kogelde invaller Sander Hoekstra hard in maar de bal ging net naast het doel. De Sweach was in de slotfase nog dicht bij de winst. Jasper Broers zag een vrije trap via een Friese Boys-speler net naast het doel verdwijnen. Dennis Klaster leek de thuisclub echter alsnog de volle winst te bezorgen maar Eelke Venema redde het punt voor Friese Boys door de bal op de doellijn te keren.

Reacties:

“We hadden enkele strafschoppen moeten hebben”, vond Ernst Poppinga van de thuisclub. “Ik weet niet waar de scheidsrechter mee bezig was vandaag. De 2-1 viel op een ongelukkig moment. Friese Boys kreeg daardoor weer moed.  Bij ons werd het wat ongecontroleerd en te gehaast. Ik kreeg zelf nog een goede kans, maar schoot te ongecontroleerd; te wild in het koppie. Maar goed wat zeggen ze: als je maar kansen creëert gaan ze er vanzelf wel een keer in. Wat ons doel is dit seizoen? Ach, we willen gewoon leuk meedoen.”

“Door twee cruciale fouten van ons kunnen ze counteren en komen we achter”, aldus Dirk-Jan Heidstra van Friese Boys. “De 2-1 was belangrijk. Direct na na de thee zaten we erboven op en kwamen ze er niet meer uit. Toch kwam er weer onrust bij ons en het werd 3-3. De Sweach was beter vandaag; we mogen blij zijn met een punt. Of De Sweach een strafschop had moeten hebben? Die mogelijkheid was zeker een keer aanwezig”.

Opstellingen:

vv De Sweach: 1 Danny Hovenkamp, 2 Ernst Poppinga, 3 Robert Boek, 4 Eelke-Jan Duizendstra, 11 Abe Kramer (12 Sieds Jan Tabak), 5 Erik Ackerman (13 Omar Daahir Mohamed), 6 Dennis Klaster, 7 Jasper Broers, 8 Bastiaan Spoelstra, 9 Jorrit de Boer (14 Jorrit Driessen), 10 Jochem Reitsma.

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 2 Jelmer Brinkman, 3 Dennie de Haan, 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 6 Lammert Dijkstra, 7 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag, 9 Dirk-Jan Heidstra, 10 Marten Starkenburg (15 Remi Kootstra), 11 Pier Kempenaar (14 Sander Hoekstra).

Scheidsrechter: Haije Alma (Harkema).

Verslag: Bokke Dijkstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys