Verslag Ternaard 1 – Friese Boys 1

FRIESE BOYS OOK IN TERNAARD NAAR VERLIES

TERNAARD – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Ternaard met 2-0 verloren. De zege van de thuisclub was dik verdiend. Doelman Auke Hoekstra voorkwam met goede reddingen meer tegentreffers.

Vanaf het beginsignaal van arbiter Swart deelde Ternaard de lakens uit. Een voorzet van rechtsachter Taeke-Jan Keegstra belandde boven op de lat en Auke Hoekstra stopte een schot van Roel Hoekstra die door Jan-Pieter Prins in stelling was gebracht. Na een overtreding op Prins mocht Ternaard even later een strafschop nemen maar Hoekstra stopte het schot van Gosse-Reinder Kingma. Een kopbal van Danny Post ging rakelings naast het Friese Boys-doel. Ternaard-doelman Anne Hellinga had geen problemen met een schot van Pieter van der Zwaag. Na een goede aanval van de thuisclub schoot Hendrik Talsma naast waarna de thuisclub toch op voorsprong kwam toen Jitze de Beer van buiten het strafschopgebied doeltreffend uithaalde 1-0. Met deze stand werd de rust bereikt.

Direct na de thee was het bijna 2-0. Auke Hoekstra redde fantastisch op een inzet van Jan-Pieter Prins en Roel Hoekstra raakte via de vingertoppen van de Friese Boys-goalie de lat. Friese Boys probeerde wat terug te doen maar schoten van Eberhard Kloosterman en Johannes Beiboer hadden niet de juiste richting. Ternaard scoorde wel; na een hoekschop kopte Gosse-Reinder Kingma raak 2-0. De thuisclub kreeg meer kansen maar Jan Pieter Prins en invaller David de Vries (redding Hoekstra) scoorden niet. Namens Friese Boys schoot Sietse Hoogsteen voorlangs. Auke Hoekstra redde nog eens formidabel op een vrije trap van Jitze de Beer en Jan-Pieter Prins schoot hoog over. Een vrije trap van Johannes Beiboer werd een prooi voor Ternaard doelman Hellinga terwijl Auke Hoekstra aan de overkant Gosse-Reinder Kingma in de laatste seconden nog van scoren afhield.

Reacties:

“Deze overwinning is sowieso verdiend” aldus Jan Pieter Prins van Ternaard. Wij creëerden meer kansen, Friese Boys heeft bijna geen kansen gehad. We begonnen goed maar gaandeweg werd het wat slordiger. In de tweede helft viel de snelle 2-0 en hadden we eigenlijk de 3-0 moeten maken. We hebben nu zeven punten uit vier wedstrijden, als promovendus is dat goed. Een plaats in de middenmoot moet mogelijk zijn”.  Ik heb het prima naar de zin hier, we hebben een heel mooi team” aldus de van Be Quick Dokkum overgekomen Prins.

“We moeten meer op elkaar ingespeeld raken” aldus Andries van der Zwaag van Friese Boys. “We moeten meer durf tonen. De looplijnen moeten ook anders dan kunnen we de aanvallers beter bereiken. Auke Hoekstra keepte een goede partij. We moeten gewoon blijven trainen en doorzetten. Misschien kan Wietse van der Land (geblesseerd) de ploeg op sleeptouw nemen. Zelf moest ik het spel verdelen en ook aansluiten bij Johannes Beiboer, dat betekende veel meters maken. Ik heb matig gespeeld vandaag. We speelden 4-3-3 dat is ook even wennen”

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys