Verslag toernooi Friese Boys JO15 te Augustinusga

Woensdag 20 juni 2018  toernooi Friese Boys JO15-1 in Augustinusga

V.V.T. JO15-1  –          A.S.C. JO15-1             4-2

Friese Boys JO15-1 – Drogeham JO15-1      0-1

De eerste wedstrijd in het toernooi is belangrijk om mee te doen voor de titel. Eerste klasser Drogeham startte uitstekend en kreeg legio kansen, maar het bleef de brilstand. Friese Boys kreeg ook een mooie kans na een steekpass van Ilian kwam Yoran alleeb voor de keeper, hij omspeelde de keeper, helaas was er een verdediger die attent was en redde. Toch kwam er een winnaar, Luut kon de bal wegschieten, maar raakte deze half en vanaf de 16-meter werd de winnende treffer binnengeschoten.

Drogeham JO15-1 – A.S.C JO15-1                7-0

Friese Boys JO15-1 –  V.V.T. JO15-1             0-0

Het was in deze wedstrijd een beetje ons kent ons. Friese Boys was wel beter, maar bij balverlies was V.V.T. gevaarlijk, dit leverde een afgekeurde goal op. Friese Boys kreeg wel kansen maar het bleef bij een brilstand.

Friese Boys JO15-1 – A.S.C. JO15-1             2-0

Coach Pieter had de opstelling enigszins gewijzigd. Yoran was spelverdeler en Nick was linksbuiten. In de beginfase was Friese Boys heer en meester een pass van Klaas belandde bij Nick, die met een sleepbeweging de keeper uitspeelde 1-0. Friese Boys was op deze zonnige avond niet bij machte om als team te spelen. Friese Boys gaf de nodige ruimte weg en keeper Jelmer met libero Ljibbe Sicco als hulp moesten scherp blijven in de counter. Friese Boys kwam toch op 2-0 toen Nick de paal raakte en Eelze zijn treffer uitstekend meepakte door bij de rebound een tegenstander uit te spelen en overtuigend af te ronden. A.S.C. probeerde het wel, maar gescoord werd er niet meer.

V.V.T. JO15-1 – Drogeham JO15-1                0-1

Door een buitenspelgoal kwam Drogeham op voorsprong, wat VVT ook probeerde, gescoord werd er niet. Friese Boys werd 3e omdat V.V.T. meer goals had gescoord.

Eindstand

1          Drogeham       3-9

2          V.V.T.               3-4

3          Friese Boys     3-4

4          A.S.C.              3-0

De snelheidsmeter prijs van het teamgemiddelde werd gewonnen door A.S.C. JO15-1.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys