Verslag Trynwalden – Friese Boys 8 april 2017

OENKERK – Zaterdagmiddag speelde Friese Boys de uitwedstrijd tegen Trynwâlden. Het werd een royale overwinning voor de thuisclub: 4-0.

Al in de beginfase werd de thuisclub gevaarlijk, maar schoten van Hessel Breeuwsma en Thom Stielstra verdwenen net naast het Friese Boys-doel. Friese Boys stelde daar een poging van René de Jong tegenover, maar ook nu ging de bal naast. De thuisclub nam daarop de leiding: Hessel Breeuwsma won een duel met de uit zijn doel komende Auke Hoekstra en legde de bal terug op Douwe-Anne Akkerman die met een fraaie lob doel trof, 1-0. Na een pass van Breeuwsma had aanvoerder Jeroen IJsselmuiden de 2-0 op de schoen maar Auke Hoekstra redde uitstekend. Friese Boys leek daarop gelijk te maken, maar het doelpunt van Pier Kempenaar werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft ging Friese Boys op jacht naar de gelijkmaker. Een schot van Rienk Postma ging rakelings naast en René de Jong zag zijn hoekschop tegen de paal belanden, waarna Eelke Venema de rebound naast schoot. Trainer Jacob Postma bracht aanvaller Marten Starkenburg voor verdediger Pieter Boersma. Het leverde niets op, want na een actie van Hessel Breeuwsma schoot Thom Stielstra raak, 2-0. Niet veel later was de strijd beslist toen Breeuwsma zich vrijspeelde en Hoekstra andermaal passeerde, 3-0. Het werd nog een royale uitslag, want met een prachtig schot zette Thom Stielstra de 4-0 eindstand op het bord.

Reacties:

“We konden in de eerste helft geen stempel op de wedstrijd drukken,” aldus Thom Stielstra van Trynwâlden. “We hadden wel een enkele kansjes, maar we waren erg slordig in balbezit. Toch kwamen we via een mooie lob van Douwe-Anne Akkerman op 1-0. Druk houden lukte niet in de tweede helft. Friese Boys schoot tegen de paal, gelukkig was deze bal niet raak. Friese Boys speelde in de tweede helft de lange bal en wij kregen meer ruimte. Ik had een poosje niet gescoord, dan ga je aan jezelf twijfelen. We krijgen nu gelukkig spitsentraining van Klaas Boonstra en dat betaalt zich uit. De 4-0 die ik scoorde was prachtig, maar de punten zijn belangrijker voor de nacompetitie of promotie.”

“We hadden een off-day,” aldus Andries van der Zwaag van Friese Boys. “We hadden wel enkele kansen, bijvoorbeeld Eelke Venema die naast schoot en een goal van Pier Kempenaar die afgekeurd werd. We gingen in de tweede helft achterin één op één spelen, maar dat ging niet goed. Als het 1-1 wordt dan loopt het anders, maar het werd 2-0 en toen was het over. We misten enkele spelers en vooral Wietse van der Land. Dat is een belangrijke speler, hij zet de lijnen uit. Ik speelde op zijn plaats vandaag, maar kwam niet lekker in de wedstrijd.”

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys