Verslag Trynwâlden JO9 – Friese Boys JO9 dd 5-11-2022

Ruime zege Friese Boys JO9-1 op vc Trynwâlden JO9-1

Waar het in de eerste helft nog een nek-aan-nek race was, werd deze wedstrijd tegen vc Trynwâlden in de tweede helft door Friese Boys naar zich toegetrokken. Met een doelpuntrijke 5-12 namen de Boys de volle buit mee uit Oentsjerk.

Het was weer zaterdag, de jongens stonden dan ook weer te popelen om de wei in te gaan. De selectie was nagenoeg compleet. Alleen Ben kon niet aanwezig zijn. De Boys waren in hun carrière nog niet eerder naar Trynwâlden afgereisd. Ook voor de chauffeurs was het daarom even zoeken naar Sportpark Keatsjemuoilân. De colonne auto’s viel vrij rap uit elkaar, want iedere chauffeur pakte in ieders eigen tempo zijn eigen route. Zo ging een tweetal chauffeurs over de snelle Centrale As. Het andere tweetal chauffeurs besloot om via het uiterst hobbelige Bûtenfjild te gaan reizen. Van dit tweetal koos één chauffeur om een (verkeerde) toeristische afslag te nemen richting Âldtsjerk. Een prachtige omgeving hoor, vooral in de herfst, maar er moest ook nog gevoetbald worden. Uiteindelijk kwam ieder gelukkig net op tijd samen in kleedkamer 8 om aldaar geprepareerd te kunnen worden voor de match.

De openingsfase was voor Friese Boys en er werd dan ook direct een 0-2 voorsprong gepakt. Trynwâlden kwam echter terug en bleef de rest van de eerste helft op het vinkentouw zitten. Dit resulteerde in een 3-3 bij rust. De kleedkamers lagen nogal ver vanaf het speelveld. Daarom kregen de spelers limonade op het veld en werd ook hier ter plekke het strijdplan voor de tweede helft besproken.

Friese Boys kwam ‘zeer sterk uit de kleedkamer’ en pakte gelijk weer de leiding. Met deze snelle goal was de ban gebroken en wist Friese Boys uiteindelijk verder uit te lopen. Na het laatste fluitsignaal stond er een prachtige 5-12 op het scorebord.

Stuk voor stuk had ieder weer zijn eigen belangrijke bijdrage in deze overwinning. Reservekeeper Jorn bleek wederom die betrouwbare sluitpost. Achterin veegde verdediger Karst zijn paadje schoon en stond spelverdeler Herre steeds weer goed opgesteld. Mart Jelke snelde regelmatig over de linkerflank en voorin zorgden Melle en Milan constant voor het nodige gevaar. Maar deze wedstrijd kende maar één echte man of the match. Dit was namelijk Aldert Jan. Vanuit het midden strooide hij regelmatig met bekeken passes. Daarnaast bereikte hij ook een persoonlijke mijlpaal. Aldert Jan was namelijk één van de doelpuntenmakers, zijn eerste! Een schot van zijn voet kon niet worden weggewerkt door de defensie van vc Trynwâlden en eindigde zo in de linkerhoek. De blijdschap straalde van Aldert Jan’s gezicht af, maar ook de reactie van zijn teamgenoten (samen het doelpunt vieren in ‘een rondje’) was volop genieten voor de meegereisde fans en staf. Naast Aldert Jan wisten ook Milan (4x), Mart Jelke (4x) en Melle (3x) het net te vinden. De doelpuntenmakers worden altijd door de media uitgelicht. Maar voor de goede orde: het gaat niet zo zeer om wie de doelpunten maakt. Nee, het is teamwork, inzet en plezier waar het om draait.

Volgende week wacht de derby tegen Zwaagwesteinde JO9-2 op thuisbasis De Saedkampe. We hopen wederom op een mooie zaterdag!

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys