Verslag Veenwouden JO15 – Friese Boys JO15 dd 19-11-2022

Verlies voor Friese Boys JO 15-1 tegen sc Veenwouden JO 15-1.

Op deze koude zaterdagmorgen mochten de Friese Boys afreizen naar Veenwouden om daar op sportpark de Kemphaan tegen sc Veenwouden te gaan spelen. Na de goede wedstrijden afgelopen weken was er vertrouwen in de ploeg. Bart-Gjalt stond vandaag op goal, de verdediging bestond uit Lennart, Javier(aanvoerder), Sydse en Jelte Kloosterman. Middenveld bestond uit Fokke, Tjitze en Wieger. De aanvallers waren Foppe Durk, Jelte Feenstra en Jitse. Wissels waren Jesse Jan en Jacob.

Om klokslag 11:00 begon de wedstrijd, in het begin van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. In het begin was toch sc Veenwouden de bovenliggende ploeg, maar de Friese Boys hielden stand. In de 10de minuut was daar een grote kans voor sc Veenwouden maar de paal bracht redding voor Friese Boys. Maar 1 minuut later was daar een aanval voor Friese Boys waarbij Wieger verwoestend uithaalde. De keeper wist dit schot te keren, maar Jelte was er als de kippen bij en wist te scoren 0-1. De voorsprong was er, maar sc Veenwouden gaf niet op en zetten de Friese Boys onder druk, Bart-Gjalt en de verdedigers hielden stand. In de 23ste minuut was daar een prachtig mooi doelpunt van Jitse waarbij de voorsprong werd vergroot naar 0-2. Deze voorsprong gaf de ploeg moed en ze gingen door, in de 30ste minuut was er nog een grote kans voor Fokke die op de paal schoot. 1 minuut later was het toch sc Veenwouden die wist te scoren 1-2. Met deze voorsprong gingen de Friese Boys de kleedkamer in.

De tweede helft begon en het was meteen raak voor sc Veenwouden 2-2. Dit hadden de Friese Boys niet verwacht. Het lukte even niet en de spelers konden elkaar niet vinden, sc Veenwouden was de bovenliggende ploeg. Het was spannend, zouden de Friese Boys de draad op kunnen pakken en tegenstand kunnen bieden tegen sc Veenwouden. Het was wachten op de volgende doelpunt van sc Veenwouden, dit gebeurde dan ook in de 58ste minuut 3-2. Twee minuten later was het weer raak voor sc Veenwouden 4-2. Dit was ook de eindstand van de wedstrijd, waarbij de Friese Boys het vooral in de tweede helft lieten liggen. Dit snel vergeten en door naar de volgende wedstrijd, dat is zaterdag 3 september tegen Zwaagwesteinde JO 15-1.

Verslag: Otto Smid