Verslag Veenwouden JO15 – Friese Boys JO15 dd 25-2-2023

Verlies voor Friese Boys JO 15-1 tegen sc Veenwouden JO 15-1.

Op deze koude zaterdagmorgen waarbij zo nu en dan de zon ook nog wel eens om de hoek kwam kijken, mochten de Friese Boys afreizen naar sportpark de Kemphaan om tegen sc Veenwouden te gaan spelen. Na de overwinning vorige week tegen Ternaard was er vertrouwen in de ploeg. Vandaag stond Barg Gjalt op goal, de verdediging bestond uit Jesse Jan, Javier(aanvoerder), Sydse en Jitse. Het middenveld bestond uit Jelte Kloosterman, Tjitze en Wieger. De aanvallers die starten waren Foppe Durk, Jelte Feenstra en Jacob. Op wissel starten Jarno, Lennart en Sytse. De vlagger vandaag voor de Friese Boys was Bram de Vries.

Om klokslag 10:30 ging de wedstrijd los en was het sc Veenwouden die meteen ten aanval trok. Dit konden Friese Boys niet over hun kant laten gaan en ook zij trokken daarna te aanval, wat in de eerste minuut al resulteerde in eerste corner. Hier kwam helaas niets uit, maar toen een paar minuten later de keeper van sc Veenwouden zou uitschieten was het Jelte Feenstra die handig voor het schot sprong en zo ervoor zorgde dat de bal in de goal van sc Veenwouden ging 0-1. De voorsprong was er en nu beet houden. Dat probeerden de Friese Boys en zij gingen er vol voor, de verdediging deed alles wat het kon en ook tijdens deze wedstrijd was het Bart Gjalt die ballen sierlijk uit de goal hield. De ervaring uit het verleden waren dat sc Veenwouden toch vaak terug kwam en dat zij zeker een zeer sterke 2de helft zouden gaan spelen. Dit lukt tot de 28ste minuut toen sc Veenwouden toch wist te scoren en stand gelijk trok 1-1. Eerst maar even een bakje thee en dan vol goede moed aan de tweede helft beginnen.

De tweede helft begon en er was nog niets verloren, beide ploegen gingen voor de winst. Met soms niet het mooiste voetbal deden beide ploegen wat ze konden. Dit resulteerde in de 41ste minuut voor een grote kans voor Jarno, toen Jacob de bal prachtig voorgaf en hij zo had kunnen scoren. Helaas ging de bal net naast. Zo`n 9 minuten later waren de Friese Boys niet ongelukkig toen sc Veenwouden bijna scoorden uit een vrije trap, de bal ging tegen de lat. Zo ging de wedstrijd door en leek de wedstrijd op een gelijk spel uit te draaien, iets waar beide partijen vrede mee zouden kunnen hebben. Tot in de laatste minuten de bal door een vreemde stuit in het veld langs Bart Gjalt ging in het lege doel en de voorsprong er voor sc Veenwouden was 2-1. Na een paar minuten was de wedstrijd echt voorbij en was de eerste nederlaag een feit. Zoals eerder gezegd was een gelijk spel terecht geweest, maar het was niet zo. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd op 11 maart tegen de koploper Zwaagwesteinde JO 15-1.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: Erik Visser