Verslag Veenwouden JO8 – Friese Boys JO8 zaterdag12-03-2022

Friese Boys JO8 te sterk voor SC Veenwouden JO8

Ook in de laatste wedstrijd van dit ‘competitieblokje’ behield Friese Boys de ongeslagen status. Uit bij SC Veenwouden werd een keurige 2-5 overwinning behaald.

Er werd met een ruime selectie van 10 man afgereisd naar Feanwâlden, alleen Ben was verhinderd. Karst en aanhang hadden er duidelijk zin in vandaag, zij waren een dik uur voor aanvang van de wedstrijd al aanwezig op sportpark De Kemphaan. Zo kon men het veld even beoordelen en ook de koffie werd voorgeproefd. Beide doorstonden de keuring met verve.

Waar vorige week nog met regelmaat enkele goede combinaties op de mat werden gelegd in de wedstrijd tegen Zwaagwesteinde, kwamen de Boys vandaag niet goed tot spelen toe. SC Veenwouden speelde zeer gegroepeerd waardoor er lastig doorheen te komen was.

Dit zag ook spits Melle. Hij besloot daarom in de eerste helft tot tweemaal toe zelf maar het heft in handen te nemen. Dit leidde tot twee goals op rij van zijn voet. De 0-1 was een prachtig afstandsschot die de keeper nooit heeft gezien. De 0-2 was na een heerlijke dribbel zoals Melle dat kan. Ook de 0-3 viel nog voor rust. Het was Dirk-Rinze die van dichtbij snoeihard de bal in het dak van het doel joeg.

Enkele minuten na de ranja wist SC Veenwouden de 1-3 achter keeper Jorn de krijgen. Friese Boys deed de hoop op een terugkeer voor de thuisclub echter gelijk in rook vervliegen: Melle voltooide zijn hattrick door met een harde knal de 1-4 te maken.

Friese Boys hield vervolgens de deur achterin gesloten doordat de achterhoede, roulerend bestaande uit Aldert-Jan, Karst, Mart Jelke en Herre, goed samen werkte. Toch wist SC Veenwouden een gaatje te vinden en werd de 2-4 aangetekend.

Het laatste woord was echter voor Friese Boys. Uit een corner van Herre schoot de vogelvrije Milan de 2-5 tegen de touwen. Ook de andere aanvallers Siebren en Angelique hoopten daarna nog een duit in het zakje te doen, maar de arbiter zag dat het tijd was en het eindsignaal klonk.

De penalty’s na afloop werden weer met scherp geschoten door Friese Boys (en meerdere keren gekeerd door Jorn). Volgende week wordt het nieuwe speelschema bekend gemaakt waarin de equipe van Friese Boys JO8 de mooie lijn door hoopt te trekken.