Verslag VenV 1 – Friese Boys 1 zaterdag 14-5-2022

FRIESE BOYS IN KELDERDUEL ONDERUIT

GARIJP – Friese Boys speelde zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen V en V’68. Wilde Friese Boys nog een kleine kans op lijfsbehoud maken dan moest dit duel gewonnen worden. Dit lukte echter niet. Na een 0-0 ruststand verloor Friese Boys met 2-0.

Na ruim tien minuten kreeg Pier Kempenaar een schietkans maar de Friese Boys aanvaller raakte de bal niet goed. Vijf minuten later belandde een voorzet van Dirk-Jan Heidstra op het hoofd van Kempenaar maar de kopbal verdween naast het V en V-doel. Een schot van Dirk Jan Heidstra verdween in de handen van doelman Wichard de Vries. Een nieuwe kans leverde Friese Boys ook geen doelpunt op; Pier Kempenaar schoot naast, Aan de andere kant kreeg spits Cornelis Wartena een kans maar de aanvaller richtte te hoog. Friese Boys moest een tegenvaller incasseren, toen Aldert Hietkamp geblesseerd uitviel. Pieter van der Zwaag was zijn vervanger. Een schot van Jan-Jouke Schievink verdween naast het Friese Boys-doel. Dirk-Jan Heidstra strandde op doelman Wichard de Vries. De rebound van Pier Kempenaar leverde niet meer op dan een hoekschop.

Drie minuten na de thee ging een schot van Dirk-Jan Heidstra naast het V en V-doel. Een kopbal van Cornelis Wartena verdween in de handen van doelman Bloem. Twee minuten later redde Bloem op een hard schot van invaller Leon Hoekstra. Even later zette Hoekstra goed voor maar Arjen Meerema schoot de bal in de handen van goalie Bloem. De thuisclub had even later toch succes. Na een voorzet van rechts schoot Leon Hoekstra raak, 1-0. Leon Hoekstra bracht even later Arjen Meerema in stelling maar de bal verdween over het Friese Boys-doel. Jelmer Bloem rede even later op een schot van Harmen van der Bij. Daarna kreeg Pier Kempenaar de kans op 1-1 maar vrij voor het doel zag Kempenaar de bal langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Een vrije trap van Harmen van der Bij werd gestopt door Jelmer Bloem. Nadat een schot van Heidstra over het thuisclub-doel vloog besliste V en V de wedstrijd door een treffer van Arjen Meerema, 2-0.