Verslag VenV ’68 JO11-1 – Friese Boys JO11-1 zaterdag 13 oktober 2018

VenV’68 JO11-1 – Friese Boys JO11-1      1-4 (1-2)

Garijp- Dat er in deze competitie geen grote verschillen zijn is wel gebleken uit de stand en de gespeelde wedstrijden. Ook in deze wedstrijd was het krachtverschil minimaal. Gelukkig was het wederom Friese Boys die de 3 punten pakte. De eindstand van 1-4 was dan ook geflatteerd.

Met Jarno van Kammen op de goal en Jesse Jan als aanvoerder mocht Friese Boys als koploper aftrappen. Omdat Wybe geblesseerd is en Jelte ervoor koos om mee te doen aan een survivalwedstrijd was het even puzzelen voor de technische staf. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om Sietse E achterin de posteren. Ook deze functie werd fantastisch uitgevoerd door Sietse E.

De eerste minuten waren voor Friese Boys en juist op het moment dat Garijp wat in de wedstrijd kwam was het Jarno L die toesloeg. Vanaf de eigen helft mocht hij alleen op de keeper afkomen en schoof de bal beheerst langs de keeper. Na de goal bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Na de afgeslagen aanval mocht Sytse H de corner nemen. Hij schoot de bal perfect voor en een eigen speler van Garijp liep de bal over de doellijn, 0-2. Een keurige voorsprong welke helaas voor rust werd verkleind dankzij een keurige goal van V en V’68 Garyp en zo werd er met een 1-2 voorsprong gerust.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. De mannen uit Garijp waren beter en met soms kunst en vliegwerk werd de voorsprong verdedigd. VenV is een goed voetballend team, maar ook een fysiek team welke tot en regelmatig over de grens speelde. Hier had Friese Boys geen antwoord op en de minuten duurden lang, heel lang! Het was wachten op de gelijkmaker maar deze bleef uit. Maar in plaats van de gelijkmaker knokte Friese Boys zich onder de druk vandaan en kon Jarno met een eerste kans in de tweede helft er ineens 1-3 van maken. Het was nog 3 minuten spelen en V en V geloofde er niet meer in. Het werd zelfs nog 4-1 door een goede goal van Jitse. Ondanks dat het niet de beste wedstrijd was van het seizoen, verdiend het team een groot compliment voor de geleverde strijd en weerbaarheid die het getoond heeft.

Goals Friese Boys: Jarno L(2), Jitse en een e.d.

©Verslag: Hendrik Leegstra

©Foto´s: Erik Visser