Verslag VIOD 1 – Friese Boys 1 zaterdag 26 oktober 2019

PIETER-ELE KUITERT TREFZEKER BIJ VIOD DRIESUM-FRIESE BOYS

DRIESUM – VIOD Driesum heeft de thuiswedstrijd tegen Friese Boys met 5-2 gewonnen. Daar zag het in de pauze niet naar uit want toen leidde Friese Boys met 0-2. Grote man bij VIOD Driesum was aanvaller Pieter-Ele Kuitert die in de tweede helft vier goals liet noteren.

Al in de eerste minuut was het bijna raak voor VIOD maar de inzet van Marcel van der Meulen belandde tegen de onderkant van de lat. Een kopbal van Roelof van der Veen werd daarna door Friese Boys-doelman Jelmer Bloem over de lat getikt. Daarna kwam Friese boys beter in de wedstrijd; Mark de Boer kreeg een kans, passeerde doelman Otte Visser maar uit een moeilijke hoek ging de bal daarna voorlangs. Na bijna twintig minuten was het wel raak. Na een voorzet van Erik Hilboezen had Sander Hoekstra succes, 0-1. Hoekstra kreeg daarna twee kopkansen om de voorsprong te verdubbelen; De eerste kopbal werd een prooi voor doelman Otte Visser van VIOD en de tweede ging naast. Toen Mark de Boer in het strafschopgebied onderuit ging gaf scheidsrechter Bosgraaf een strafschop aan Friese Boys. Deze werd door Sander Hoekstra feilloos benut, 0-2

In de tweede helft was Pieter-Ele Kuitert al snel dichtbij een treffer maar de bal ging naast het Friese Boys-doel. Een schot van Gerald Mous werd gestopt door goalie Bloem. Na zeven minuten was het wel raak. Na een voorzet van Erik van der Veen schoot Kuitert raak, 1-2. Een voorzet van Erik van der veen belandde even later op het hoofd van Rense Visser; Jelmer Bloem stopte diens kopbal maar de rebound was een prooi voor Pieter-Ele Kuitert, 2-2. Op aangeven van Sake Dijkstra liet Kuitert na iets meer dan twintig minuten een zuivere hattick aantekeken, 3-2. Jelmer Bloem stopte daarna inzetten van Erik van der Veen en Pieter-Ele Kuitert. De 4-2 kwam toch op het scorebord toen Erik van der Veen van afstand doeltreffend uithaalde. En nog was de koek niet op voor VIOD want vlak voor tijd bracht invaller Marko Kommerie Kuitert opnieuw in stelling en dat betekende 5-2.

Reacties:

“Na de eerste helft had ik er geen vertrouwen meer in” aldus Pieter-Ele Kuitert van VIOD Driesum. “Het leek in de eerste helft nergens op van onze kant. We hebben de het elftal in de rust gewijzigd en Friese Boys kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas.

De eerste helft was goed van onze kant” aldus Sander hoekstra van Friese Boys. We hadden misschien wel op 3-0 of 4-0 kunnen staan. Na de rust waren we te bang, Het werd snel 1-2 en toen kregen we het moeilijk. Wij geve één of twee goals weg vandaag

Opstellingen:

VIOD Driesum: 1 Otte Visser 12 Jelmer Roodhart (3 Jouke Bosgraaf) 5 René van der Veen 6 Roelof van der Veen 2 Harmen Schaafsma 20 Hein Visser (17 Rense Visser) 8 Marcel van der Meulen 9 Sake Dijkstra (18 Marko Kommerie) 10 Gerald Mous 15 Erik van der Veen 11 Pieter Ele Kuitert.
.
Friese Boys: 1 Jelmer Bloem 2 Lammert Dijkstra 3 Dennie de Haan (12 Evert Jan Evers) 4 Pieter van der Zwaag 5 Rienk Postma 6 Andries van der Zwaag 7 Matthias Scholtus (14 Luutzen Postma) 8 Erik Hilboezen 9 Sander Hoekstra 10 René de Jong (13 Oane van der Heide) 11 Mark de Boer.

Scheidsrechter: Dennis Bosgraaf (Oudwoude)

Verslag: Bokke Dijkstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys