Verslag Viod JO17 – Friese Boys JO17 dd 4-11-2023

Verlies voor Friese Boys JO 17-1 tegen VIOD JO 17-1JM.

Op zaterdag 4 november mochten de Friese Boys JO 17-1 op pad gaan naar Driezum om daar tegen Vooruitgang is ons doel op sportpark Treffers Heech te gaan spelen. Vandaag stond Nikhil op goal, de verdediging bestond uit Jesse Jan, Javier(aanvoerder), Sydse en Foppe Durk. Het middenveld bestond uit Tjitze, Mikai en Sape. De aanvallers die starten waren Jarno, Robert en Jurjen. Op wissel starten Jelte Feenstra, Lennart, Fokke en Jelte Kloosterman. De assistent-scheidsrechter vandaag voor de Friese Boys was Wieger v/d Land.

Op een goed bespeelbaar veld begon de wedstrijd om 10:49. Het werd meteen duidelijk dat VIOD JO 17-1JM de punten in Driezum wilden houden. Desondanks was de eerste grote kans voor de Friese Boys JO 17-1 waarbij Jarno niet wist te scoren na een voorzet van Jurjen. Hierna was het VIOD JO 17-1JM die de druk opvoerde richting de goal van Nikhil. Deze  wist met een aantal goede reddingen de Friese Boys JO 17-1 in de strijd te houden. Totdat de wedstrijd een minuut of acht onderweg was en VIOD JO 17-1JM een terechte vrije trap kreeg van een prima fluitende scheidsrechter. De vrije trap werd genomen en ondanks Nikhil alles eraan deed om de bal uit de goal te houden, ging deze toch via hem erin 1-0. Na deze voorsprong voor VIOD JO 17-1JM, was dit toch een signaal voor de Friese Boys JO 17-1 om er een tandje bij te doen. De Friese Boys JO 17-1 deden niet voor VIOD JO 17-1 JM onder en zouden dat tijdens de rest van de wedstrijd ook niet doen. Het verschil was maar 1 doelpunt, dus alles is nog mogelijk. Vol goede moed namen de Friese Boys JO 17-1 de wedstrijd over. Dit resulteerde in de dertiende minuut in een vrije trap voor de Friese Boys JO 17-1 na een overtreding op Sape. Uit de ontstane rebound hieruit wisten Foppe Durk niet scoren. Toch gaf dit wat meer vertrouwen en de Fries Boys JO 17-1 gingen door met aanvallen. In de 16de minuut resulteerde dit in de eerste corner, helaas werd hier ook niet uit gescoord. Zo richting de het einde van de eerste helft was er nog niet gescoord en ondanks dat er door sommige spelers zoals Robert met mooie hakjes spelers vrij werden gespeeld richting de goal van VIOD JO 17-1 JM werd er niet gescoord. Het laatste wapenfeit was voor VIOD JO 17-1 JM maar gelukkig ging deze bal er niet in. Dus met een kleine voorsprong voor VIOD JO 17-1 JM gingen beide ploegen naar de kleedbox om daar te genieten van een ranja en een bakje koffie.

De tweede helft begon en de verwachting was dat VIOD JO 17-1 JM weer aan het begin van de wedstrijd weer volledige druk op de Friese Boys JO 17-1 zou zetten. Dat gebeurde ook en in het begin van de tweede helft volgde er al redelijk snel een corner voor VIOD JO 17-1 JM. Deze wist Nikhil te keren en nu waren het de Friese Boys JO 17-1 weer de ploeg die in de aanval ging. Tot de 9de minuut in de tweede helft toen er een aanval van VIOD JO 17-1 JM  was waaruit zij wisten te scoren 2-0. Dit was een tik voor de ploeg die toch echt niet onder deden voor de tegenstander. Misschien werd de druk daardoor wel wat te hoog en werd niet gescoord, met toch wel een grote hoeveelheid kansen voor de Friese Boys JO 17-1 en zelfs ook een bal op de paal. Toen twaalf minuten later de 3-0 viel was het toch wel klaar voor de Friese Boys JO 17-1. Maar toch complimenten voor de jongens die toch gewoon doorstreden om het beste resultaat te behalen. Tegen het einde van de tweede helft wist VIOD JO 17-1 JM nog te scoren en de eindstand op 4-0 te bepalen. Een geflatteerde uitslag van twee ploegen die in het veld wel gelijkwaardig waren. Toch was VIOD JM 17-1 de terechte winnaar vandaag. Uit deze wedstrijd moeten wij de positieve dingen halen en aankomende zaterdag weer vol goede moed aantreden tegen ST Ternaard/Holwerd/Blija JO 17-1 als deze ploeg in Kollumerzwaag komt.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: Otto Smid