Verslag VV Twijzel2 – Friese Boys2 zaterdag 10 oktober 2020

v.v. Twijzel 2 – Friese Boys 2

Op zaterdag 10 oktober mocht het elftal van Minse Walda weer aantreden. Ditmaal op het veredelde plastic van V.V. Twijzel. Het rubber en de regen zorgden voor de nodige kansen over en weer.  Voor de neutrale toeschouwers, mochten die aanwezig zijn geweest, zou het een aantrekkelijke partij zijn geweest.

In de gelederen van v.v. Twijzel trof Friese Boys onder andere Ex-Friese Boys speler Jelle Tjepkema. Het leek deze middag alsof veel spelers van Friese Boys dachten dat Tjepkema nog in het rood wit speelde, gezien de tijd en ruimte die zij hem gunden.

Al na 1 minuut leverde Tjepkema het bewijs van de uitstekende jeugdopleiding die hij had genoten. Na een steekpass door de verdediging wist hij het doel van Auke Veenstra hard onder vuur te nemen. Een knappe redding van Veenstra voorkwam de openingstreffer. Vijf minuten later moest Veenstra het antwoord schuldig blijven. Vanuit een vergelijkbare positie schoot Tjepkema diagonaal raak. 1-0.

Na de openingstreffer leek Friese Boys wakker te zijn geschud. De eerste kans was voor Tjalling Mellema, die vanmiddag verrassend in de voorhoede mocht starten in plaats van op het middenveld. Als een volleerd buitenspeler wist hij zich een weg te banen door de defensie van v.v. Twijzel. De afronding verraadde dat zijn natuurlijke positie een linie terug ligt. Hij warmde de doelman van de thuisploeg op met een pass over de grond.

In het eerste kwartier dook v.v. Twijzel in de persoon van Tjepkema nog een aantal malen gevaarlijk op in de zestienmeter van de Rood-Witten. Het was aan de karakteristieke, stevige ingrepen van Remi Kootstra te danken dat het slechts 1-0 bleef.

Na het eerste kwartier zette Friese Boys een tijd lang goed druk op de achterste linie van de thuisploeg. Na 17 minuten kon Dirk Greijdanus de vrije doortocht maken naar het doel van Twijzel. Op het moment dat iedereen op het sportpark aan de Mounewei een vlammend schot verwachtte, wist Greijdanus iedereen te verrassen door de bal alsnog af te geven op de meegekomen Ymbert Dijkstra. Deze geniale actie verbaasde de gehele bank van Friese Boys en ook Dijkstra was hier logischerwijs niet op berekend. ‘Hy jout nooit een bal ôf’.

Een paar minuten later wist Thijs Gerrit Poortinga na een diepe bal het doel van Twijzel onder vuur te nemen. De sluitpost van de thuisploeg was snel van zijn lijn en wist knap redding te brengen. Ook Tjalling Mellema dook nogmaals gevaarlijk op voor het doel van Twijzel. Na een prima voorzet van Wietze, de jongste telg van de ‘Van der Zwaagjes’, kopte Mellema de bal goed richting de hoek. De keeper was net op tijd in de hoek om redding te brengen.

Het laatste deel van de eerste helft deed meer aan een flipperkast denken dan aan voetbal, maar in de slotfase wist Hylke Boersma er nog een hoogtepunt uit te persen. Hij wist een tegenstander door de benen te spelen. Diep op eigen helft. Bij de zijlijn. Gevolgd door een ‘tikkie terug’. Ruststand: 1-0

Tweede helft weinig actie. Eindstand 6-0

Opstelling Friese Boys 2: Auke Veenstra. Feike van der Vaart (Aldert van Egmond). Remi Kootstra. Raymond ten Hoeve. Wietze Boorsma. Hylke Boersma (Meindert Boorsma). Ymbert Dijkstra. Wietze van der Zwaag (Stefan Basta). Tjalling Mellema. Dirk Greijdanus. Thijs Gerrit Poortinga (Boyen B.  van Seggeren)

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys