Verslag VVT 1 – Friese Boys 1 zaterdag 8 december 2018

FRIESE BOYS WINT DERBY VAN VVT

TWIJZELERHEIDE – Na ruim vijf en een half jaar stond de derby VVT-Friese Boys weer op het programma. VVT nam in deze wedstrijd een 1-0 voorsprong, maar twee goals van Pier Kempenaar brachten Friese Boys de zege.

Het eerste schot kwam na twee minuten van VVT aanvaller Henk-Jan Vogt, maar de bal kwam precies in de handen van doelman Jelmer Bloem. Na vijf minuten lanceerde Bote-Sietse Veenstra met een strakke pass Bernaldo van der Heide. Diens voorzet werd overgekopt door Vogt. Even later kreeg Friese Boys de eerste mogelijkheid, maar het schot van Dirk-Jan Heidstra ging voorlangs. Na elf minuten werd Geale Walda op rechts weggestuurd en zijn voorzet werd bij de tweede paal ingeschoten door Henk Jan Vogt, 1-0. Zeven minuten later werd het gelijk. Een voorzet van Erik Hilboezen kon niet worden ingeschoten door Heidstra, maar wel door Pier Kempenaar die de bal in de kruising joeg, 1-1. Een kopbal van Kempenaar, na ruim een half uur, werd gepakt door VVT-goalie Bindert van Beets. Namens de thuisclub ging een schot van Bauke Postma naast. Pal voor de thee nam Friese Boys een voorsprong; Erik Hilboezen bereikte Pier Kempenaar die doelman Van Beets opnieuw passeerde, 1-2.

Direct na de thee werd VVT gevaarlijk toen Bauke Postma na een voorzet van Geale Walda over kopte. Een dalend schot van opnieuw Postma ging maar net over het Friese Boys-doel. Aan de andere kant werd een schot van Andries van der Zwaag tot corner verwerkt door Van Beets en schoot Heidstra over na een voorzet van diezelfde Van der Zwaag. De thuisclub zette aan en een schot van Henk-Jan Vogt ging naast, terwijl Jelmer Bloem een kopbal van de ingevallen Liekele Vogt fraai over de lat tikte. Verdediger Bote-Sietse Veenstra meldde zich in de aanval en zag een kopbal en een vrije trap gestopt door doelman Bloem. Friese Boys kreeg in de slotfase een goede mogelijkheid, maar Dirk-Jan Heidstra zag zijn poging gestopt door Van Beets waardoor het 1-2 bleef.

Reacties:

“Het weer had grote invloed op het spel”, aldus Bote-Sietse Veenstra van de thuisclub. “Ik vond de overwinning van Friese Boys niet verdiend. Wij hebben er voor gevochten. We kregen in de tweede helft enkele kopkansen. In de slotfase kreeg Friese Boys kansen, omdat wij alles op alles zetten. We kwamen met 1-0 voor, dat is mooi, maar daarna rommelde het bij ons. Wij proberen wel altijd te voetballen, maar dat kostte ons vandaag wel de tweede tegengoal na balverlies op het middenveld”.

“Er was veel vechtlust aan beide kanten”, aldus Erik Hilboezen van Friese Boys, die goed was voor twee assists. “Wij wilden vandaag hoe dan ook winnen. We kwamen met 1-0 achter, het eerste kwartier was slap, soms lijkt het wel of we eerst een tegengoal moeten krijgen. We gaan goed de winterstop in, doen nog leuk mee en we hebben de druk op Boornbergum verhoogd”.

Opstellingen:

VVT: 1 Bindert van Beets, 2 Alex Polders, 13 Bote-Sietse Veenstra, 4 Hendrik-Sije Kamstra, 5 Freek van der Boon, 6 Friso Bosma (14 Liekele Vogt), 7 Bernaldo van der Heide, 8 Alex van der Veen (10 Tjisse de Jong), 12 Henk Jan Vogt, 9 Bauke Postma (15 Jacob Hansma), 11 Geale Walda.

Friese Boys: 18 Jelmer Bloem, 2 Lammert Dijkstra, 3 Dennie de Haan, 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 6 Jan Top (13 Jelmer Brinkman), 7 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag, 9 Remi Kootstra (14 Pieter van der Zwaag), 10 Dirk-Jan Heidstra, 11 Pier Kempenaar.

Scheidsrechter: Klaas Rozema (Ferwert)

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys