Verslag VVT – Friese Boys zaterdag 29 augustus 2020

VVT VERSLAAT FRIESE BOYS IN BEKERSTRIJD

TWIJZELERHEIDE – In de eerste ronde van de bekercompetitie moest Friese Boys het zaterdag opnemen tegen VVT. Het werd geen succes; De thuisclub stuurde Friese Boys met een 3-2 nederlaag naar huis.

Het eerste gevaar diende zich na elf minuten aan toen Pier Kempenaar een voorzet van Andries van der Zwaag ineens inschoot. De bal ging voorlangs het VVT-doel. Aan de andere kant kwam Nord Gosker net tekort om een voorzet in te tikken. Het was Friese Boys dat de leiding nam toen Andries van der Zwaag van afstand prachtig raakschoot, 0-1. Een schot van Pier Kempenaar verdween even later naast het VVT-doel. VVT maakte daarop gelijk, een dieptepass werd afgemaakt door Nord Gosker, 1-1. Gosker was tien minuten voor de thee dicht bij 2-1 maar deze keer verdween zijn inzet naast het Friese Boys-doel.

Na de thee duurde het even voordat de wedstrijd op gang kwam. Na bijna een kwartier constateerde scheidsrechter Dijkstra uit Veenwouden een overtreding op Bauke Postma en dat leverde VVT een strafschop op. Deze werd benut door Nord Gosker, 2-1. Friese Boys kreeg via Rienk Postma een kans op de gelijkmaker maar Richard Kempenaar bracht redding op de doellijn. Friese Boys drong aan maar schoten van Aldert Hietkamp en Oane van der Heide leverden geen doelpunt op. Aan de andere kant was het wel raak; Een vrije trap van Jilt Zijlstra werd ingekopt door Richard Kempenaar, 3-1. Een vrije trap van invaller Jonathan Sabuni werd gestopt door VVT-doelman Marcel van der Land. Een schot van Luutzen Postma werd eveneens gestopt door de VVT-goalie. In blessuretijd was de doelman echter kansloos op een schot van Jonathan Sabuni, 3-2. Friese Boys probeerde het daarna nog wel maar de resterende tijd was tekort om de gelijkmaker tot stand te brengen.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra