Verslag Wardy JO13 – Friese Boys JO13 zaterdag 19-3-2022

Friese Boys JO 13-1 komt sterk terug van achterstand tegen v.v Wardy JO 13-1.

Op deze mooie zaterdagmorgen 19 maart vertrokken de Friese Boys vol goede moed richting Ferwert om daar tegen v.v. Wardy te gaan spelen. Hopelijk zou het vandaag een spannender partij worden dan tegen Wykels Hallum, waar met grote cijfers werd gewonnen. Door ziekte was alleen maar leider Bouke aanwezig die samen met Hans vandaag de technische staf vormden.

Na de warming-up werd er om 9:30 begonnen met de wedstrijd. Vandaag stond Marvin wederom op goal. De verdediging bestond uit Lennart, Jesse Jan(aanvoerder), Hessel en Durk. Het middenveld bestond uit Sytse, Arjen en Jacob. De aanvallers die starten waren Giovanni, Jelte en Jarno. Op de bank starten Jesse en Bouke. Tijdens de wedstrijd zou er worden doorgewisseld zodat elke speler de nodige speelminuten zou krijgen. De Friese Boys begonnen voortvarend aan de wedstrijd en blijven voetballen, daaruit ontstond na een minuut of vijf een grote kans voor Jacob maar helaas net naast. Zo is de start van de wedstrijd goed voor de Friese Boys, na 10 minuten is er een grote kans voor v.v. Wardy na een vrije trap tikt Marvin de bal naast. Twee minuten later is er een kans voor Jarno maar helaas deze gaat ook net naast. Zo gaat de wedstrijd in het begin alle kanten op. Dit zijn de leukere wedstrijden waarbij het gelijk op gaat, ook het samenspel bij Friese Boys verloopt heel erg goed. In de 17de minuut kopt Giovanni de bal op de lat na een voorzet van Jacob uit corner. Zo gaat de wedstrijd alle kanten op en kan de goal aan beide kanten vallen. Dat gebeurt dan ook in de 21ste minuut, is er een slap balletje van v.v. Wardy die erin rolt en ervoor zorgt dat de Friese Boys op achterstand komen te staan 1-0. De achterstand wordt nog groter als er 5 minuten later nogmaals door Wardy wordt gescoord 2-0. Een tussenstand die niet een goed beeld van de wedstrijd geeft. Gelukkig komt daar twee minuten later het antwoord van Friese Boys door een afstandsschot van Lennart die scoort 2-1. Na deze enerverende eerste helft maar even een ranja en een kopje koffie voor de leider en voor Hans die ook nog vlagde deze wedstrijd.

De Friese Boys begonnen vol goede moed aan de tweede helft. De druk lag nu bij v.v. Wardy, met goed samenspel werden de nodige kansen gecreƫerd. Zouden de Friese Boys nog een doelpunt kunnen scoren? In de vijfde minuut was Sytse heel erg dicht de aansluitingstreffer. Zo gaat het de wedstrijd heen en weer met een goed spelende ploeg. In de 42ste komt dan toch de aansluitingstreffer, het is Jacob die scoort uit een vrije trap 2-2. Vier minuten later is er een grote kans voor v.v. Wardy maar de Friese Boys houden stand. Wie wint vandaag deze wedstrijd? Het is spannend tot de laatste minuut. Want 1 minuut later wordt een doelpunt van Giovanni niet toegekend en blijft de stand 2-2. Tot het einde knokken de beide ploegen om de overwinning. Tot blijft het 2-2 een uitslag waar beide teams mee kunnen leven. Tevreden met deze wedstrijd keren de Friese Boys weer huiswaarts, een gelijk spel wat met strijd en inzet is behaald. De volgende wedstrijd mogen de Friese Boys naar Vrouwenparochie om op bezoek te gaan bij CVO JM 13-1.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: diverse ouders

• Spelregels alle categorieĆ«n zijn te vinden onder kopje Programma.