Verslag WTOC 1- Friese Boys 1 dd 19-9-2023

Friese Boys in de 2e helft langs WTOC

WTOC 1 – Friese Boys 1   2-4          (2-1)

Op sportpark De Wygeast werd onder barre weersomstandigheden een oefenwedstrijd gespeeld. Het was de bedoeling het restant van de bekerwedstrijd te gaan spelen, de KNVB vond het niet nodig om de wedstrijd af te maken. Kootstertille had alle wedstrijden gewonnen en ging door in de beker. Beide trainers wilden wel oefenen met hun team en zo werd er om 20.00 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Roel Dijkstra.

Friese Boys startte met de wind in de rug agressief. Dat resulteerde binnen 6 minuten na een glijpartij van een WTOC verdediger in een doelpunt van Dirk Jan Heidstra. WTOC was daarna wat zuiverder in de passing en kwam een aantal malen gevaarlijk in de buurt van keeper Jelmer Boorsma. Het duurde tot 20e minuut toen een vrije trap van Nyckele Smeding werd binnen getikt door Daniël Bakker 1-1 en even later was het een voorzet van Bart Kempenaar, die door Oane Jacob Nauta werd binnen getikt 2-1. Friese Boys kreeg grip op het middenveld door Matthias Scholtus en Andries van der Zwaag en dat leverde dikke kansen op vooral Luutzen Postma had andere spelers kunnen laten scoren, maar probeerde het zelf, helaas dat mislukte. Riemer Atema was nog vervanger van Pieter van der Zwaag, kwam nog alleen voor de keeper van WTOC Johannes Zuidersma af, maar gescoord werd er niet. Rust 2-1.

Na de rust was Friese Boys de betere ploeg, ondanks dat WTOC zo nu en dan er goed uit kwam. De verdedigers Jelmer Brinkman, Oane van der Heide, Aldert Hietkamp en Sil Klaver waren rustiger en scherper in de passing, daardoor kon Friese Boys beter in de ploeg houden. Friese Boys beloonde zich, toen Nick de Graaf op avontuur ging en Luutzen Postma daarna in kansrijke positie kon scoren 2-2. Het weer was er niet beter op geworden en dat betekende glad veld. Er waren de nodige overtredingen, maar scheidsrechter Dijkstra hield de vaart erin, zodat de discussies konden worden voorkomen. Beide teams wisselden na een kwartier spelen. Invaller Pier Kempenaar liet van zich spreken door met een lobje in de 70e minuut de keeper te passeren 2-3. De koek was nog niet op, toen Dirk Jan Heidstra de diepte vond bij Nick de Graaf, zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Pier Kempenaar binnen getikt 2-4. WTOC bleef strijden voor de aansluitingstreffer, maar met de wind in de rug bleek het moeilijk voetballen. Niels de Vries, Marwan Egeh en Luut Faber waren beducht op de diepteballen en zo kreeg keeper Jelmer Boorsma niet veel te doen. WTOC gaf ook ruimte weg achterin, Dirk Greijdanus kon alleen op de keeper af gaan, maar verzuimde te scoren. Zo pakte Friese Boys verdiend de winst op basis van de 2e helft. Eindstand 2-4.

Zaterdag 23 september wordt de 1e competitiewedstrijd gespeeld, Friese Boys speelt thuis tegen Harkema Opeinde om 14.30 uur en WTOC gaat op bezoek bij ASC’75 om 14.00 uur.

Verslag: Hielke de Graaf