Verslag WTOC 1 – Friese Boys 1 dd 5-9-2023

WTOC en Friese Boys zien het licht uitvallen na één helft

WTOC – Friese Boys           1-2

WTOC had in de voorbereiding 1 wedstrijd gespeeld en verloren tegen 4e klasser V en V uit Garijp met 2-0. 5e klasser WTOC miste Sybren Bosma, Jitze Keizer en Berend Jan Prins en dat betekende dat WTOC met een jong team Friese Boys werd bestreden. Friese Boys heeft al een handvol wedstrijden gespeeld en naar verwachting zou 4e klasser Friese Boys de favoriet zijn,

Onder leiding van scheidsrechter Roel Dijkstra werd er onder prima weersomstandigheden afgetrapt. Friese Boys probeerde het initiatief naar zich toe te trekken en dat lukte, Pieter van der Zwaag kopte nog een corner over. In de 3e minuut was het wel raak, toen Nick de Graaf de bal onderschepte en Pier Kempenaar bleef koel voor keeper Geoffry Hoiting en prikte de 0-1 op het scorebord.  Friese Boys bleef de bovenliggende partij, maar een schot van Nyckle Smeding van WTOC werd door Marwan Egeh aangeraakt en verdween pardoes achter keeper Jelmer Boorsma 1-1. Friese Boys was niet van slag, want Nick de Graaf stoomde enkele minuten later op keeper Hoiting af, maar zijn inzet werd overtuigend naast geschoten. In de 20e minuut was het wel raak, toen Nick de Graaf de diepte zocht bij Dirk Jan Heidstra, zijn voorzet werd door spits Pieter van der Zwaag binnengewerkt 1-2. WTOC probeerde de bakens te verzetten onder leiding van Sietse Hoogsteen en Taede van der Ploeg, kansjes kwamen er sporadisch, spits Wiebe Smid kopte nog in vrije positie naast. De verdedigers Oane van der Heide, Marwan Egeh, Jelmer Brinkman en Rienk Postma zorgden samen met Riemer Atema en Andries van der Zwaag voor pressie op de bal. Regelmatig was Friese Boys bij het doel van keeper Hoiting, Dirk Jan Heidstra kopte nog op de lat.

Pier Kempenaar en Pieter van der Zwaag wisten de kansen van dichtbij niet af te maken en zo was de stand in de 43e minuut 1-2, waarin Friese Boys zichzelf tekort deed.

De 1e helft eindigde in de 43e minuut in duisternis, toen alle lichten uitvielen, helaas voor de teams en het talrijke publiek konden de lichten niet meer hersteld worden. De 2e helft bij Friese Boys spelen werd besproken, maar was geen optie, dat betekent dat de wedstrijd werd gestaakt en de KNVB zal dit in behandeling nemen.

Aanstaande zaterdag 9 september speelt Friese Boys thuis tegen 3e klasser Kootstertille om 14.30 uur de 2e bekerwedstrijd. WTOC gaat op bezoek bij Oostergo om 14.30 uur.

Verslag: Hielke de Graaf

Foto’s: Sake Beerstra