Verslag WTOC – Friese Boys zaterdag 16 april 2022

WTOC EN FRIESE BOYS IN SPANNEND DUEL GELIJK

OUDWOUDE – WTOC en Friese Boys hebben zaterdagmiddag gelijk gespeeld. In een spannend duel kwamen beide ploegen niet tot scoren.

Na vier minuten kopte Pier Kempenaar de bal in de handen van WTOC-doelman Sytze de Boer. Aan de andere kant kopte Jaap de Bruin de bal naast het Friese Boys doel. Een hard schot van Nyckle Smeding ging over de het Friese Boys-doel. Na een vrije trap schoot Jaap de Bruin naast. Friese Boys werd gevaarlijk via Dirk-Jan Heidstra die in de handen van doelman De Boer kopte en een inzet van Nick de Graaf ging voorlangs. Nick de Graaf bracht vervolgens Pier Kempenaar in stelling maar diens schot was te zacht om doelman De Boer te verrassen.

Vijn minuten na de thee werd Friese Boys gevaarlijk via Heidstra die de uitgelopen doelman De Boer passeerde. Taede van der Ploeg redde evenwel op de doellijn. Jilles Bosma knalde hoog over het Friese Boys-doel.  Dirk Jan Heidstra maakte een actie maar zag doelman De Boer redding brengen. Een vrije trap van Nyckele Smeding werd gestopt door goalie Bloem.

Volgens WTOC stond de doelman achter de doellijn maar scheidsrechter Groefsema vond van niet. Drie schoten van Nyckle Smeding werden gestopt door Jelmer Bloem. Een kopbal van WTOC-verdediger Wierd de Vries werd op de doellijn gekeerd door een verdediger. Bij Friese Boys kwam Sander Hoekstra in het veld en Hoekstra had bijna onmiddellijk succes met een kopbal maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Nyckle Smeding zette Jaap de Bruin alleen voor het doel maar Jelmer Bloem bracht redding voor Friese Boys. Een kopbal van Taede van der Ploeg belandde tegen de lat. De laatste kans was voor Friese Boys maar Nick de Graaf kwam niet langs doelman Sytze de Boer. Het bleef daarom zaterdag doelpuntloos in Oudwoude.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys