Verslag WTOC JO11-1 – Friese Boys JO11-2 3-3(1-1)

OUDWOUDE– Voor vandaag stond de wedstrijd tegen WTOC op het programma. Het team uit Oudwoude stond voor aanvang van deze wedstrijd op de 2de plek, Friese Boys op de 6de. Ondanks een beter WTOC werden de punten, na een goed slotoffensief van Friese Boys, gedeeld.

Het werd een wedstrijd op het ‘scherpst van de snede’. Dankzij een uitstekende scheids bleef het allemaal net binnen de perken. Toch werd er her en der wel wat uitgedeeld. Eerste slachtoffer was al na 4 minuten Jarno. Groot compliment voor de hulp en kennis binnen de club WTOC en na wat koelen en tapen kon Jarno de 2de helft weer spelen.

Het begin van de wedstrijd was voor Friese Boys. Zonder goed te voetballen maar met een enorme drive werd er de eerste 20 minuten gespeeld. Na 10 minuten werd het 0-1 door een zeer goede goal van Sydse. Door een enorme fout in de verdediging werd het net voor rust dan toch nog 1-1.

De tweede helft was WTOC heer en meester. De energie leek op bij Friese Boys en WTOC speelde zeer sterk. Volgens de aanwezige toeschouwers het best spelende team van de competitie. Na nog 2 goals tegen te hebben gekregen leek hier niks meer te halen voor Friese Boys.

Maar vanuit het niets was het de soms onberekenbare Syl die met een solo en veel geduw en getrek 4 minuten voor tijd dan toch de 3-2 maakte. Er kwam weer geloof in het team en WTOC leek toch wat aangeslagen. Met nog 1 verdediger en de rest van de speler tegen de goal van WTOC werden de ballen door Bart Gjalt naar voren getrapt. Kort voor tijd leek de bal goed te vallen maar via de buitenkant paal werd de bal via de goede keeper van de thuisclub tot corner verwerkt. Maar dan eindelijk in de allerlaatste secondes van de wedstrijd weet Jarno vanuit een overvol strafschopgebied toch de (onterechte) 3-3 te maken. Op basis van strijdt een terechte uitslag, maar op basis van goed voetballen en kansen een lekker ‘op zijn Duits’ gestolen punt.

Goals Friese Boys: Sydse, Syl en Jarno