Verslag Zwaagwesteinde JO17 – Friese Boys JO17 dd 7-10-2023

Friese Boys JO 17-1 speelt verdient gelijk tegen Zwaagwesteinde JO 17-1

Op deze vroege zaterdagmorgen vertrokken de Friese Boys JO 17-1 richting De Westereen om daar op sportpark De Wieken tegen v.v. Zwaagwesteinde JO 17-1 te gaan spelen. Op doel stond vandaag de Nikhil. De verdediging bestond uit Lennart, Javier(aanvoerder), Wieger en Foppe Durk. Het middenveld bestond uit Fokke, Tjitze en Sape en de aanvallers waren Jurjen, Jarno en Mikai. Op de bank starten vandaag Jesse Jan, Jelte Kloosterman en Jelte Feenstra. Assistent-scheidsrechter voor de Friese Boys was Jimko Henstra.

Om klokslag 9:00 begon de wedstrijd en het werd meteen duidelijk dat v.v. Zwaagwesteinde JO 17-1 de punten vandaag in de Westereen wilden houden. De eerste fase van de derby kwamen de Friese Boys JO 17-1 goed door en na een kwartiertje kreeg de ploeg van de trainers Hielke en Bowy meer grip op de wedstrijd en kwamen de eerste aanvallen van de Friese Boys JO 17-1. Op sommige momenten ging de wedstrijd er wat harder aan toe maar de goed fluitende scheidsrechter greep in waar dat nodig was. In de 19de minuut werd er een overtreding op Foppe Durk gemaakt en volgde er een vrije trap. Uit deze vrije trap wist Fokke de bal bij Mikai te krijgen die helaas over schoot. Toch was v.v. Zwaagwesteinde JO 17-1 nog steeds een gevaarlijke ploeg die in de 23ste minuut een grote kans kreeg, maar Nikhil voorkwam dit met een goede redding. Dit was het teken voor de Friese Boys JO 17-1 om nog een tandje bij te schakelen en er volgde nog een grote kans voor Foppe Durk die buitenspel bleek te staan. In de 34ste minuut was daar een corner voor de Friese Boys 17-1 en uit deze corner wist Jarno vakkundig de bal achter de keeper te krijgen 0-1. Met deze voorsprong hobbelde de wedstrijd naar het einde van de eerste helft. Een eerste helft waarbij twee gelijkwaardige ploegen er een mooie wedstrijd van maakten. Na het rustsignaal was iedereen wel toe aan een ranja en een bakje koffie.

De tweede helft was nog maar net begonnen en v.v. Zwaagwesteinde JO 17-1 wist al te scoren 1-1. Dit was een snelle gelijkmaker, kijken hoe de Friese Boys JO 17-1 hiermee om zouden gaan. Dit wisten ze goed op te pakken en de ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar in het begin van de tweede helft. Ook wisten de Friese Boys JO 17-1 tijdens de tweede helft steeds meer kansen te creƫren en was het maar afwachten wie vandaag de punten mee naar huis zou nemen. In de 59ste was er een goede aanval maar het schot van Mikai trof geen doel. Slechts 6 minuten was daar een grote kans voor Jurjen die in het zijnet belande. Het was niet zo dat v.v. Zwaagwesteinde JO 17-1 geen kansen kregen, maar de verdediging van Friese Boys JO 17-1 stonden hun mannetje en anders stond daar nog Nikhil die vandaag een prima wedstrijd keepte. Tegen het einde van de wedstrijd was het Jelte die nog op de paal schoot en was er een grote kans voor Jarno die bal kreeg na een uittrap van Nikhil. Maar deze helaas over de keeper en de goal schoot. Toen het eindsignaal volgde van de scheidsrechter konden beide ploegen zich wel vinden in deze uitslag. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Tevreden keerden de Friese Boys JO 17-1 weer huiswaarts om daar volgende week zaterdag 14 oktober om 8:45 Be Quick JO 17-2 te ontvangen.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: Erik Visser