Verslag bekerwedstrijd Zwaagwesteinde – Friese Boys

FRIESE BOYS IN BEKERSTRIJD LANGS ZWAAGWESTEINDE

 Zwaagwesteinde – Friese Boys heeft de eerste bekerwedstrijd gewonnen. Op sportpark “De Wieken” werd met 0-2 gewonnen van Zwaagwesteinde zo.

 In de beginfase kreeg Zwaagwesteinde een kans maar Tjalling van de Galiën kwam niet verder dan een inzet in de handen van Boys-goalie Auke Hoekstra. Aan de andere kant was het wel raak, Marten Starkenburg schoot de bal achter doelman Bert Boddema, 0-1. Oane de Roos en Kevin Veenstra kregen daarna mogelijkheden maar tot scoren kwamen de Zwaagwesteinde spelers niet. Na een overtreding op Pier Kempenaar mocht Friese Boys een strafschop nemen die door de teruggekeerde Wietse van der Land werd benut, 0-2.

Sietse Hoogsteen en Jelmer Bloem kregen daarna kansen op 0-3 maar zij slaagde hier niet in.

Na de thee kreeg Oane de Roos namens de thuisclub een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer maar Auke Hoekstra redde voortreffelijk. De sluitpost tikte ook een bal van Wierd de Vries over de lat. De Vries zag daarna een vrije trap over het Friese Boys doel verdwijnen. Piet Kempenaar werd aan de andere kant gevaarlijk maar zijn inzet ging rakelings over. Een nieuwe kans voor Kempenaar werd prima gestopt door Boddema. Het bleef daardoor bij 0-2.

Reacties:

Wierd de Vries (Zwaagwesteinde): “Het is even wennen, een andere trainer, een andere club”. aldus de van Kollum overgekomen De Vries. “Het is een jonge groep. Ik wilde graag op zondag voetballen zodat ik zaterdag’s meer tijd voor mezelf heb vandaar de overstap. We hebben een ploeg met werkers. Het voetbal moet nog komen. Zelf speel ik het liefst centraal achterin maar waarschijnlijk wordt het een plaats centraal op het middenveld. We gaan voor een periode, Zwaagwesteinde moet weer omhoog.

Wietse van der Land( Friese Boys)

Het seizoen bij Bergum is me best bevallen. Ik was misschien nog wel een jaar gebleven maar ik ben vader geworden, ik kan nu minder vaak trainen. Vandaar de terugkeer naar Friese Boys. Het bevalt me best bij Friese Boys, ik heb altijd een goed contact gehouden. We moeten langzaam opbouwen, er zijn mensen net terug van vakantie. We moeten afwachten of we mee kunnen draaien dit seizoen” er zitten enkele onbekende ploegen in. Vorig jaar was een leerseizoen voor Friese Boys. Zelf hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen dit seizoen. Ik speel het liefst centraal op het middenveld”.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys