Verslagen 11 13 en 14 mei 2016

VERSLAG WOENSDAG 11 MEI 2016

WTOC 2 – Friese boys 2                3 – 2

Ook deze laatste wedstrijd van het seizoen wisten we niet winnend af te sluiten. We werden wederom op inzet afgetroefd. De eerste helft was nog niet zo slecht en hadden we zelfs een klein overwicht op WTOC.

Binnen 10 min stonden we dan ook al op voorsprong, middels een hele knappe combinatie tussen Andre Stam en Pieter van der Wijk. Pieter zette Andre mooi vrij voor de goal en deze schoof heel beheerst de bal achter de goalie van WTOC. Maar langzamerhand verloren we de grip op de wedstrijd en werd WTOC sterker en vlak voor de rust maakten ze weer gelijk.

Na de pauze gingen we vol vertrouwen aan de tweede helft beginnen maar we zijn eigenlijk alleen maar bezig geweest om achter WTOC aan te lopen. Dat WTOC een ploeg is die voor elke centimeter knokt, wisten we wel maar een antwoord daarop hadden we niet. We kwamen toch nog op voorsprong, ondanks dat we het niet meer konden bijbenen. Een mooie voorzet van Renee de Jong werd door Pieter van der Wijk prachtig afgerond. Maar lang konden we niet genieten van deze luxe, want  WTOC kon nog twee keer  scoren en zodoende de drie punten bijschrijven. Een leuk gebaar van de spelers  vonden Kees en ik dat de wedstrijd 10 min voor het einde even werd stil gelegd en wij een bosje bloemen kregen voor de bewezen diensten. De bloemen werden door Jan Prins aan ons gegeven. Een heel leuk gebaar ,en door ons zeer gewaardeerd, waarvoor nogmaals onze dank. Zaterdag 21 mei hebben de jongens een afscheidsfeestje georganiseerd voor ons. Kees is dan na 9 jaar trainer van het tweede te zijn geweest ,toe aan een nieuwe uitdaging, die hij bij Wardy, als hoofd trainer hoopt te vinden. Ik ben blij dat ik met deze markante man en deze groep jongens lief en leed heb mogen delen, het zal altijd een goed gevoel bij mij oproepen als ik aan deze periode terugdenk en ik denk dat ik dit ook namens Kees kan en mag zeggen.

Doelpuntenmakers: Andre Stam en Pieter van der Wijk

Vrijdag 13 mei 2016 laatste editie van de 45 + competitie te Oosternijkerk

Tussenstand na 3 speelronden

1             Friese Boys      9-21

2             Grijpskerk        9-15

3             Ropta Boys     9-11

4             Dokkum            9-4

Op het kunstgrasveld kwamen de teams voor de eerste wedstrijd bijeen om 1 minuut stilte te houden voor de coach van Friese Boys 45 + Meindert Hilboezen, die op 54 jarige leeftijd is overleden. De verenigingen Ropta Boys, Dokkum, Grijpskerk worden bedankt voor de medewerking. Na deze ijzingwekkende mooie stilte speelde Friese Boys met rouwbanden alle wedstrijden.

Friese Boys was bijna compleet aanwezig met de volgende spelers Jan Kempenaar, Jan Hoogsteen, Mient Mulder, André Atema, Jitse Sikma, Tom van der Beek, Johannes Kobus, Hielke de Graaf, Wietse de Graaf, Henk de Boer en Henkie Hamstra onder leiding van coach Jappie Borger. Op deze vrijdag de 13e werd het toch nog een spannende avond en alle ingrediënten zaten erin, maar uiteindelijk werd de titel toch binnengesleept door Friese Boys. Wat opviel is dat Jan K. altijd wel een goaltje meepakkend, in alle 4 edities niet scoorde, maar wel regelmatig een assist had. Fredy, Sjak Hoekstra en Klaas Praamstra en coach Gosse Beerda worden in de andere edities bedankt voor hun inzet en mede ook dankzij hun werd dit bereikt.

Friese Boys – Grijpskerk                        2-2

Op een hard hoofdveld werd er weer een leuke pot gespeeld. Bijna geen overtredingen, maar toch leuk veldspel op 45 plus niveau en zo hoort het ook. Grijpskerk kwam op voorsprong toen André zijn tegenstander Ron de Boer met een kort schot in het hoekje keeper Johannes verraste 0-1. Even later werd het 0-2 toen een overstapje vlak voor het doel een ieder verraste en de binnen tikker was een feit. Er waren zelfs kansen op 0-3, maar het werd 1-2 toen Henkie een pass van Jan K. controleerde en vlammend raak schoot. Tom had geen geluk met zijn schoten. Uiteindelijk was Friese Boys de gelukkigste want een voorzet van Tom werd door Henkie met het koppie binnen gewerkt 2-2. Grijpskerk verdiende meer, maar door keeper Johannes bleef het gelijk. Friese Boys deed goede zaken en behield de voorsprong van 6 punten. Een gelijkspel in de volgende 2 wedstrijden en de titel was binnen.

Ropta Boys – Dokkum                            2-0

Friese Boys – Ropta Boys                      0-2

Op het kleine kunstgrasveld startte Friese Boys prima, maar Mient, Henkie, Jitse wisten niet te scoren dit deed Ropta Boys wel, toen een tegenstander bij Jitse weg draaide en beheerst raak schoot 0-1. Friese Boys probeerde het wel, maar Jan K., André, Tom en Henkie wisten het net niet te vinden. Hielke moest eraf met een blessure. Ropta Boys kreeg natuurlijk ook kansen, maar de paal en Johannes bleven de score op 0-1 houden. Uiteindelijk werd een dribbel vanuit het middenveld de verdediging fataal en een venijnig schot bepaalde de eindstand op 0-2. Dit betekende het einde van de ongeslagen status van Friese Boys.

Grijpskerk – Dokkum                              3-2

Friese Boys – Dokkum                            3-0

Voorafgaand aan deze wedstrijd waren de redbull girls aanwezig en blikjes red bull werden uitgedeeld, was dit de boost die de Boys nodig hadden, niemand zal het weten. De spanning van de wedstrijd ging naar een  relaxte sfeer. Friese Boys moest in deze wedstrijd een punt behalen of Ropta Boys moest punten afsnoepen van Grijpskerk dat was de stand van zaken in deze laatste wedstrijd op vrijdag de 13e. Henk de Boer licht geblesseerd had nog geen minuten gemaakt en stond in de basis. In de beginfase was het aftasten en werd er niet gescoord, terwijl op het andere veld Grijpskerk de druk opvoerde en 2-0 voorsprong nam tegen Ropta Boys. Na 10 minuten was het captain Jan K. die zijn tegenstander liet lopen en het leek een overtal situatie te gaan worden in het voordeel van Dokkum, maar Jan onderschepte de bal. Henk de Boer werd aan gespeeld en alleen voor de keeper bleef hij zeer koel en opende de score 1-0. Dokkum kreeg ook kansen. Keeper Johannes was vanavond in prima vorm en hield de voorsprong vast. Zelfs toen André dacht dat een bal naast ging en de bal op de binnenkant belandde, lachte Friese Boys het geluk even toe. Jitse kreeg nog een mooie kans, maar zijn inzet ging net naast. Henkie zette de wedstrijd op slot door een pass van Tom af te ronden 2-0. In de slotminuten werd het zelfs 3-0 toen Mient een interceptie deed  en zijn pass belandde tussen Henkie en de Dokkumer defensie, Henkie was scherper en 3-0 was een feit. Na het fluitsignaal werd de titel van Friese Boys ingetogen gevierd.

Grijpskerk – Ropta Boys                        4-3

Eindstand:

1             Friese Boys      12-25

2             Grijpskerk        12-22

3             Ropta Boys     12-17

4             Dokkum            12-4

 

In de kleedkamer kreeg Jan Kempenaar nog een aandenken namens het team, voor zijn inzet om het Friese Boys 45 + team elke keer weer op de been te brengen. De dorstige kelen werden gesmeerd met champagne en een colaatje. Blomke van de supportersvereniging aan Friese Boys 45 + werd de volgende dag overhandigd op zaterdag door Wietse de Graaf aan familie Hilboezen (Maaike, Erik en Mark).

In de kantine aan gekomen verrasten Friese Boys 35 plus dames met een mooie erehaag de meeste heren. Kastelein Johannes kon nog menige consumptie kwijt en een platte gehaktbal ging er prima in. Een gedenkwaardige avond, die toch een titel opleverde. Vrijdag 27 mei wordt het Barkmeijer toernooi voor dames en heren gespeeld in Kollumerzwaag.

VERSLAGEN ZATERDAG 14 MEI 2016

Friese Boys 4 – Birdaard 3   1-4

Het vierde elftal leed afgelopen zaterdag een teleurstellende nederlaag tegen Birdaard. De uitwedstrijd in december werd nog gemakkelijk met 3-6 gewonnen, maar deze keer lukte er weinig bij de thuisclub. Birdaard won uiteindelijk met 1-4, maar dat was wel een beetje geflatteerd. Voor Friese Boys scoorde Jan Spoelstra. Opmerkelijk deze wedstrijd was dat Theun Luinstra na een lange tijd van afwezigheid weer zijn debuut maakte binnen de lijnen. Deze speler zal voor het vierde elftal zeer waarschijnlijk een grote aanwinst zijn voor het volgende seizoen.

SJO Bergum/BCV C4 – Friese Boys C2                          2-1         (1-0)

Friese Boys was compleet met 14 spelers aanwezig. Om 9.00 uur moest er gespeeld worden onder frisse weersomstandigheden. Deze wedstrijd werd gefloten door een vrouwelijke scheidsrechter, die vandaag ongelukkig floot. Dit had ook te maken dat een gemiddelde Bergumer speler een kop groter was, door de duels lagen de Boys spelers regelmatig op de grond. De scheidsrechter schatte dit niet altijd juist in vond ze zelf.

In de 1e minuten startte Friese Boys goed, maar de keeper had weinig te duchten, want de laatste man van Bergum compenseerde met zijn snelheid de meeste steekpasses. Vanaf de linkerkant kwam Bergum door en de 1e kans was ook een doelpunt. Een scrimmage voor het doel werd uiteindelijk binnen getikt 1-0. Friese Boys ging op zoek naar de gelijkmaker. Klaas werd de diepte in gestuurd door Marten, werd vastgehouden, toen hij los was, kon hij op de keeper afstevenen, helaas gaf de scheidsrechter geen voordeel, maar een vrije trap. Het veldspel van Friese Boys kon beter, omdat een aantal spelers zich verschuilde. Ljibbe Sicco schoot een vrije trap vanaf links in de kruising, helaas stond er een speler die de bal van de lijn kopte. Ruststand 1-0.

Na de rust een furieus aanvallend Friese Boys en niet meer ontzag voor de grote jongens. De gelijkmaker kwam van Oane die een steekpass van Nick met hangen en wurgen kon binnen tikken 1-1. Bergum probeerde van afstand met de wind in de rug op voorsprong te komen, keeper Jelmer bleef attent keepen. De lat werd nog wel geraakt. Bergum scoorde nog een doelpunt toen keeper Jelmer zou uittrappen en de spits met zijn elleboog de bal uit de handen tikte, de bal viel op de grond en werd omgezet naar een doelpunt. De scheidsrechter leek het doelpunt goed te keuren, gelukkig was grensrechter Hielke attent en stak de vlag omhoog en daardoor werd deze goal geannuleerd. Friese Boys bleef knokken om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Helaas 5 minuten voor het einde kon een corner niet opgeruimd worden door Luut en de libero van Bergum schoot vanaf de punt van het strafschopgebied op het doel en er stonden voldoende spelers in de lijn van het schot. Helaas raakte geen speler de bal en plofte de bal in het doel 2-1. Friese Boys kon dit niet meer herstellen en ging met een kater naar huis.

 

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys