Verslagen 12 maart 2016

Friese Boys 2 – Broekster Boys 3           5-0

Zonder iemand van onze ploeg tekort te doen durf ik wel te zeggen dat met 4 doelpunten Sander Hoekstra wel de man van de middag was.

Dat Broekster Boys niet het gehalte haalde van hun thuis wedstrijd, die we overigens ook wonnen, doet niet af aan de prima prestatie die we vanmiddag leverden.

Het begon allemaal in de 10 min met een prachtig balletje van Andre Stam op Sander, die net eerder bij de bal was dan de keeper  en met een listig lobje ons op  voorsprong zette. Dat we inmiddels een flink overwicht hadden opgebouwd, kan ik niet zeggen, want Broekster  Boys bleef met de counter wel gevaarlijk en had eigenlijk ook wel kunnen scoren maar toen Rene de Jong op links doorbrak en een perfecte voorzet gaf op Sander, die de bal snoeihard achter de keeper van Broekster Boys kopte, was dat wel een verdiende voorsprong. Met een 2 nul voorsprong gingen we thee drinken.

Wat nog wel eens gebeurd na de pauze, dat we niet bij de les zijn de eerste min, daar was nu geen sprake van, al in de 47 min kwam de bal wederom bij Sander, die naar binnen kwam alla Robben, maar dan op links, en van een meter of 35 snoeihard uithaalde, de keeper kon wederom de bal uit het net halen. Volgens mij heeft hij de bal niet eens gezien toen die hem voorbij vloog. Met een 3 nul voorsprong ging het wel lekkerder lopen, de druk was er af en met de gedachte dat de 3 punten binnen waren gingen we rustig door met aanvallen. Onze aanvoerder en prima spelende Rene de Jong gaf weer eens een sublieme bal op Sander die niet nadacht en met de buitenkant wreef de bal in de uiterste hoek, wederom onhoudbaar voor de keeper binnen te schieten. Dat waren 4 doelpunten op rij voor Sander, de één nog mooier dan de ander. In de slotminuten maakte een speler van Broekster Boys hands in het 16 meter gebied en de daarop volgende strafschop werd door Pieter van der Wijk vlekkeloos ingeschoten. De eindstand werd 5 – 0, misschien een beetje geflatteerd ,maar wie maalt daar om. Dat Sean Humphries zijn rentree bij ons mocht maken, werd door iedereen op prijs gesteld. Jammer dat de beste goaltjes dief van Friese Boys zijn  inbreng niet kon bekronen met een doelpunt vandaag maar hij gaat zijn kwaliteiten voortaan bij het derde laten zien en daar zullen zeker veel doelpunten van zijn voet komen. Verdedigend stond het vandaag prima, onder leiding van onze doelman Auke, met op de zijkanten Wieger en Henry, laatste man Jaring en als rots in de branding, onze Johannes op de voorstopper, prima jongens. Wederom een prima team prestatie en mooie 3 punten, we liggen op koers voor een periode titel. Volgende week een wederom lastige klus in Dokkum tegen Be Quick .

Doelpunten makers: Sander Hoekstra  4, Pieter van der Wijk   1

VVT 3 – Friese Boys 4                                                 6-3

Het vierde elftal leed afgelopen zaterdag een terechte nederlaag tegen VVT. De grote man aan VVT zijde was Riemer Dorenbos met zijn grote routine. Oud Friese Boys speler Ronald Nauta deed niet mee bij VVT. Hij speelde mee met VVT 1.

Na zeven minuten spelen was de stand al 2-0 voor VVT door verdedigingsfouten bij Friese Boys. Tjitze van der Land scoorde de aansluitingstreffer voor Friese Boys, maar voor rust bracht VVT de stand op 3-1.

Na rust was de stand binnen een paar minuten al 5-1 en was de wedstrijd beslist. De eindstand werd 6-3. Voor Friese Boys scoorden nog Tjitze van der Land en Jesse van Balen. De spelers van het derde elftal nog bedankt voor het mee spelen. Dat waren Gerwin van der Meulen, Peter Kempenaar, Sas van der Velde en Jan Aldert Brandsma. Van de A junioren deed Remie Kootstra mee.

Friese Boys F2 – Kollum F2                                   8 – 4

Kollumerzwaag- Voor de tweede wedstrijd van het seizoen mocht Friese Boys F2 het opnemen tegen Kollum F2. In een iets andere samenstelling werd er ook deze wedstrijd weer goed gestart. Al na een aantal minuten was het Fokke die Jesse K. een niet te missen kans gunde, 1-0. Kort hierna was het wederom Jesse K, die dit keer op geheel eigen kracht, vanuit de achterhoede met een snelle counter de 2-0 scoorde. Na een geweldig afstandsschot van Fokke werd het 3-0 en kort daarop was het Dian, de enige dame van de selectie, die voor de 4-0 tekende. Daarna nam Friese Boys was gas terug, maar mocht het toch met een comfortabele voorsprong van 6-1 de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft was een heel ander verhaal. Waar op het einde van de eerste helft het gas er even af ging, werd er vergeten om de tweede helft het gas er weer op te zetten. Kollum F2 scoorde na rust vrij snel hun tweede en de Friese Boys achterhoede bemoeide hun meer met de aanval dan met het verdedigen. Het was dan ook aan een zeer sterke Javier ‘de Rots’ en een degelijke keepende Lennart te danken dat Kollum F2 niet nog dichter bij kwam. Uiteindelijk werd de eindstand op 8-4 bepaald en werd de slag in de eerste helft al gewonnen. Alleen uitgaande van de tweede helft werd er met 2-3 verloren, dus dit is wel een aandachtspuntje voor de komende wedstrijd.

Goals Friese Boys: Jesse K (5), Fokke (2) en Dian

©Verslag: Hendrik Leegstra.