Verslagen 14 en 16 april 2016

Verslag donderdag 14 april 2016

 

Twijzel 3 – Friese Boys 4              2-10

 

De doelpuntenmakers waren: Remie Kootstra (2), Sean Humphries (2), Rene de Jong (2), Johnny de Vries, Wesley Feenstra, Freek Faber en Tjitze v.d. Land.

 

Verslagen zaterdag 16 april 2016

 

VenV 68   2 – Friese Boys  2           2-2

 

Dat het einde van het seizoen in zicht is, is misschien maar goed voor onze spelers. Ik heb het gevoel dat de motivatie en de kracht ontbreekt om nog een goede prestatie neer te zetten. Vanmiddag, tegen VenV 68,de onderste uit de competitie was het bij vlagen goed te noemen maar  over de rest van de wedstrijd is echt niet veel goeds te melden. Als wij een overwicht gedurende de eerste helft niet met een voorsprong  kunnen afsluiten en daarna de doelpunten gewoon cadeau geven aan de tegenstander, door gewoon knullig verdedigen, dan win je geen wedstrijd meer. Hier is een spreekwoord voor dat als eerste bij me opkomt, JE HET KAAS VAN JE BROOD LATEN ETEN. Waarom is een tegenstander in bijna alle persoonlijke duels de winnaar, vertel het me maar. Positief was het eerste half uur, toen we dus ook verdiend op voorsprong kwamen via een aanval over rechts met  Sietse Hoogsteen die de bal keurig op Rene de Jong plaatse, die vervolgens de bal aan Sander gaf die zichzelf keurig in stelling bracht en de 0 – 1 binnenschoot. Lang konden we niet van deze voorsprong genieten, want VenV 68 profiteerde dankbaar van ons slappe verdedigen en schoot de bal ongehinderd binnen 1—1.

Gedurende de thee werden er diverse aanwijzingen gegeven door Kees maar dat is niet besteed aan onze jongens, want ze weten het allemaal zelf wel, met als gevolg een uitermate deprimerende tweede helft, met enig lichtpuntje de goal van Jan Prins, na goed storen veroverde hij de bal en beloonde zichzelf met een doelpunt. Zo eindigde deze wedstrijd tegen de nummer laatst in een voor ons teleurstellend gelijkspel. Als iemand het niet met me eens is ?( 18 doelpunten tegen in de afgelopen 4 wedstrijden) ,hoor ik het graag. Door diverse afmeldingen van bepaalde spelers moesten we een beroep doen op Willem Jan Hiemstra om onze gelederen compleet te maken. Willem Jan speelde een goede partij en via deze weg willen we hem bedanken voor zijn inzet vanmiddag.

Doelpuntenmakers: Sander Hoekstra en Jan Prins

Friese Boys 4 – Buitenpost 5           2-2

Afgelopen zaterdag hielden Friese Boys en Buitenpost elkaar in evenwicht. Buitenpost stond halverwege met 0-2 voor en dat mocht de thuisclub zich zelf aanrekenen.

Na de thee kwam na vijf minuten spelen het vierde elftal op 1-2 door een doelpunt van Sjak Hoekstra. Hierna zette Friese Boys de gasten onder zware druk, maar de gelijkmaker kwam pas tien minuten voor tijd. Sean Humphries was de doelpuntmaker. De winnende treffer kwam helaas niet meer op het scorebord.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys