Verslagen 15 en 18 april 2017

Zaterdag 15 april 2017

Leeuwarder Zwaluwen JO15-2 – Friese Boys JO15-1 0-4 (0-3)

Na een doelpuntrijke midweekse oefenwedstrijd tegen VIOD uit Driezum moest er gespeeld worden tegen de rode lantaarndrager Leeuwarder Zwaluwen. In Kollumerzwaag werd er met 4-0 gewonnen. Friese Boys was volledig met 14 spelers en keeper Jelmer kwam vanaf de camping, dat tekent toch de teamspirit. Om 10.30 uur werd er afgetrapt.

In de beginfase waren beide partijen prima aan elkaar gewaagd. Friese Boys speelde slordig en de thuisclub probeerde via de flanken door te komen en dat lukte bij tijd en wijle. Toch kwam Friese Boys op voorsprong, toen Klaas de diepte in werd gestuurd door Nick en hij koel bleef 0-1. Even later was het Klaas die op avontuur ging en uitstekend Nick in stelling bracht en van dichtbij verdubbelde bij de score 0-2. Leeuwarder Zwaluwen deed qua veldspel niet veel onder voor Friese Boys en was dichtbij een treffer, maar een voorzet vanaf rechts werd van de lijn gehaald. De verdedigers Luut, Pieter en Niels met Ljibbe Sicco als libero konden soms met kunst en vliegwerk kansen voorkomen. Friese Boys had nog een meevaller een dieptebal van Nick leek te ver te zijn voor Klaas, maar de keeper liet de bal los en Klaas was er als de kippen bij om net voor rust 0-3 aan te tekenen.

Na de rust enkele wijzigingen in de opstelling. Jan Peter speelde verdienstelijk als libero. De middenvelders Lieuwe Jan, Albert Jan en Eelze hadden moeite na het duel te hebben gewonnen, de bal in de ploeg te houden. Marwan en Oane op de flanken waren degelijk aanwezig. Enkele acties van de aanvallers in het strafschopgebied leken op een strafschop, maar werd niet gegeven. Een overtreding op Marten werd een vrije trap van 20 meter en dit was een gelegenheid van Ljibbe Sicco om zijn kwaliteiten te laten zien en krulde de bal over de muur in het doel 0-4. Klaas raakte nog de onderkant van de lat en er waren nog enkele kansen voor beide teams. Keeper Jelmer hield zijn doel schoon. Het bleef bij een mooie 4-0 winst.

Met dit resultaat schuift Friese Boys naar de 5e plaats in de competitie (2e klasse). Dinsdag 18 april wordt er thuis een oefenwedstrijd gespeeld tegen 3e klasser De Lauwers om 19.00 uur.

Dinsdag 18 april 2017

Friese Boys JO15-1 De Lauwers JO15-1                1-5 (0-1)

Op een doordeweekse avond werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen 3e klasser De Lauwers. Dit team staat op een uitstekende 2e plaats. Friese Boys was volledig met 14 spelers.

Onder leiding van scheidsrechter Jac. de Vries werd er om 18.50 uur afgetrapt. In de beginfase was De Lauwers beter in het veldspel en kreeg kansen, maar gescoord werd er niet. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Friese Boys beter in de wedstrijd. Oane had kunnen scoren, maar schoot in vrije positie naast. De Lauwers kwam in het slot van de 1e helft op voorsprong uit een korte corner, die in het dak van het doel werd geschoten 0-1. Tevens ruststand.

Friese Boys kwam prima uit de kleedkamer en maakte alras gelijk. Een actie van Oane werd door Nick uitstekend binnen getikt 1-1. Daarna waren er kansen op een voorsprong, helaas misten Oane en Klaas de mogelijkheden. Tegen de verhouding kwam De Lauwers op voorsprong 1-2. Daarna liep De Lauwers uit naar een geflatteerde eindstand van maar liefst 1-5. Zaterdag 29 april wordt er in Kollum gespeeld tegen Kollum JO15-2 om 10.30 uur.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys