Verslagen 20 februari 2016

Zaterdag 20 februari 2016

Friese Boys 2-Rijperkerk 2                            3 – 2

Wat verleden week niet lukte tegen de koploper, lukte vandaag wel tegen Rijperkerk dat tweede op de ranglijst staat, een overwinning.

Dat het niet gemakkelijk was, dat ben je na de wedstrijd als je met een pilsje voor je zit, heel snel vergeten dan telt alleen het gevoel van 3 punten.

De eerste kansen waren voor de gasten en we mochten blij zijn dat ze het vizier nog niet op scherp hadden staan, anders had je zo maar op een 2 nul achterstand kunnen staan. Net toen we dachten dat we de wedstrijd weer wat onder controle hadden en zelfs aan een voorsprong dachten, werd er bij ons in de achterhoede niet resoluut opgetreden en schoten de gasten hun eerste doelpunt binnen. Dus na 15 min spelen stonden we alweer op achterstand. Maar vandaag stond er bij ons een team die wilde knokken voor een goed resultaat en als ze die werklust  gewoon alle weken laten zien dan komen de resultaten ook. We namen langzamerhand het heft in handen en zetten Rijperkerk onder druk. Na ongeveer 20 min gaf Rene de Jong een prima bal op Sietse Hoogsteen, die vervolgens door de keeper werd gebombardeerd en zodoende van de goed leidende scheids een strafschop kreeg, die vervolgens door onze nummer 10, Pieter van der Wijk, onberispelijk werd binnengeschoten en de stand weer in evenwicht bracht. Wij hadden gedurende de hele eerste helft het beste van het spel en een tweede doelpunt kon niet uitblijven. Na 30 min spelen kreeg Sietse Hoogsteen de bal net buiten de zestien, slalomde door de verdediging van Rijperkerk en bracht de bal bij Jan Prins die van dichtbij beheerst binnentikte en ons op een mooie voorsprong zette. Met 2-1 gingen we rusten.

In de rust vond ik het allemaal een beetje te druk, net als hadden we de 3 punten al te pakken maar alle pogingen om die euforie een beetje te dimmen was gedoemd om te mislukken en achteraf hadden de jongens gelijk maar vraag niet hoe moeilijk het nog werd in de tweede helft. Met Sander in de spits voor ons boertje Jan Prins, starten we voor het laatste kwartier. Nu zal niet iedereen het met mij eens zijn,(maar ik verkeer in de positie dat ik het mag denken, zeggen en schrijven) maar we hadden de tweede helft eigenlijk niet veel meer in te brengen. We leunden op de 2-1 voorsprong en beleefden benauwde momenten. Het wachten was op de gelijkmaker van Rijperkerk. Maar met een paar  uitvallen bleven we toch nog wel een beetje gevaarlijk. Zo ook in de 60 ste min toen Rene de Jong een schitterende voorzet gaf, die op formidabele wijze door Sander Hoekstra werd binnen gekopt. Een kopbal zoals je ze niet veel ziet, zo bekeken, geweldig. Met een 3-1 voorsprong kon het eigenlijk niet meer mis gaan, maar we hadden het echt moeilijk en gelukkig zoals ik eerder al zei, de spitsen van Rijperkerk hadden niet hun beste dag en onze goalie Auke toevallig wel dus zodoende bleef de aansluitingstreffer heel lang uit. Dat die uiteindelijk wel werd gescoord was dan ook wel verdient voor Rijperkerk maar verder dan de 3-2  lieten onze jongens het niet komen .Een heel mooie overwinning tegen nummer twee op de ranglijst maar ook een overwinning die werd verdient met heel hard werken en er voor elkaar zijn als dat nodig is. Met deze instelling worden er zo ie zo meer punten gepakt. Prima overwinning jongens zeker op basis van de eerste helft. Volgende wedstrijd is tegen de nummer laatst op de ranglijst en het grootste gevaar voor volgende week is; ONDERSCHATTING. Met dezelfde instelling als vandaag moet het lukken om de punten thuis te houden.

Doelpuntenmakers: Pieter van der Wijk – Jan Prins – Sander Hoekstra

Friese Boys C2 – V.V.T. C1                            2-3

De 2e oefenwedstrijd op het veld in het jaar 2016 was tegen buurtgenoot V.V.T. Dit team is ook in de voorjaarscompetitie bij Friese Boys C2 ingedeeld. Friese Boys miste Oane, Wolter en Eelze en Luutzen en Oane vd Heide werden toegevoegd, zodat er toch 13 spelers aanwezig waren. Onder heerlijke weersomstandigheden werd er om 10.00 uur afgetrapt onder leiding van Jan Theo Raap. Friese Boys was in de 1e 20 minuten de betere partij, maar een aantal steekpasses van Friese Boys werden afgevlagd. Toch kregen Klaas, Luutzen, Marten en Nick kansen, maar de keeper van V.V.T. was goed op dreef en behield de nul. V.V.T. kwam amper tot kansen, dat kwam door goed verdedigingswerk van Niels, Luut, Jan Peter en Ljibbe Sicco. Lieuwe Jan en Albert Jan waren nog dichtbij een treffer, maar geen goal. In de 25e minuut kwam Oane in het veld en één van de eerste acties aan de rechterkant was een solo en werd koel afgemaakt 1-0. Bij V.V.T. kwam Mike in het veld en de 1e onderschepping van V.V.T. belandde bij Mike die zijn actie, bijna door Niels zag geblokt, maar zijn schot viel toch binnen 1-1. Dit was tevens de ruststand. In de 2e helft begon Oane vanaf de aftrap met een foutieve pass en Jan Peter bracht Ljibbe Sicco in de problemen en keeper Jelmer kon net redden. V.V.T. kwam wel op voorsprong, toen Luut het duel van Mike verloor en vanaf de linkerkant krulde hij de bal in de bovenhoek 1-2. Friese Boys ging op jacht naar de gelijkmaker en Luutzen leek deze te maken, maar wederom was daar de keeper. Een buitenspeldoelpunt van Klaas werd afgekeurd. Toch kwam de gelijkmaker, een actie van Nick belandde bij Luutzen en uiteindelijk was het Klaas die het laatste tikje gaf 2-2. Helaas voor Friese Boys werd een aanval van onderbroken en Mike kwam in balbezit en zijn individuele actie rondde hij perfect af 2-3. Friese Boys probeerde het wel, maar acties van Oane misten rendement, maar leverden wel gevaar op. In de slotfase ging Niels fel voor de bal en kwam net voor de tegenstander en deze persoon werd handtastelijk richting Niels, een rode kaart volgde. In de laatste minuten bleef de stand intact, hoewel de wedstrijd een gelijkspel verdiende. Zaterdag 27 februari de laatste oefenwedstrijd thuis tegen De Lauwers om 10.00 uur.