Verslagen 22 en 23 april 2016

VERSLAGEN  VRIJDAG 22 APRIL 2016

Tussenstand Friese Boys 45+ na 2 ronden met nog edities te gaan:

1             Friese Boys      6-12

2             Grijpskerk         6-9

3             Ropta Boys       6-8

4             Dokkum            6-4

De 3e editie in het 45+ toernooi werd gespeeld in Kollumerzwaag.

De coaches Meindert en Gosse waren niet aanwezig en teamcaptain Jan Kempenaar had 10 spelers bereid gevonden om weer mee te doen. Jan Kempenaar, Tom vd Beek, Hielke de Graaf, Mient Mulder, Fredy, Jitze Sikma, Johannes Kobus, Henkie Hamstra, Wietse de Graaf en André Atema. De scheidsrechters van dienst waren Ben Noorlander en Jac. de Vries. De voetbalcollega’s Gerwin, Klaas en Jan H. waren aanwezig als supporter en konden hun voetbal knowhow prima kwijt bij de teamcaptain. Helaas was er tussen de wedstrijden door geen thee en moesten de spelers het doen met water.

Friese Boys – Ropta Boys                     3-1

In de 1e wedstrijd werd er gespeeld tegen runner up Ropta Boys. In Dokkum peurden ze 1 punt uit 3 wedstrijden en dat ene punt werd behaald tegen Friese Boys. In Grijpskerk pakten ze 7 punten en wederom een gelijkspel tegen Friese Boys. Ropta Boys is een stabiele ploeg en is toch een angstgegner voor De Boys. Mient Mulder kwam in een duel ongelukkig in aanraking met zijn tegenstander en moest het veld na enkele minuten al verlaten en kon dit toernooi niet meer spelen. Ook deze keer werd het een spannende pot. De score werd opengebroken door een schot van Henkie Hamstra via de onderkant lat, het was moeilijk waar te nemen, maar de scheidsrechter keurde de bal goed 1-0. Ropta Boys spelers waren na protesten goed bij de les, want ze gingen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er. Een vrije trap werd in de hoek van keeper Johannes geschoten, helaas was de coördinatie van de benen niet optimaal en een doelpunt was een feit 1-1. Daarna ging de wedstrijd over en weer. Friese Boys was uiteindelijk de gelukkigste met 2 goals van Henkie en de lastige horde was goed genomen.

Grijpskerk – Dokkum                                              7-0

Friese Boys – Dokkum                                            1-0

Na de zeperd van Dokkum tegen Grijpskerk met 7-0, had Friese Boys toch de nodige moeite tegen het gegroepeerde Dokkum. Friese Boys kreeg kansen, maar ook Dokkum kwam enkele malen prima door en vergat zichzelf alleen voor keeper Johannes te belonen. Jitze vorige keer scorend tegen Grijpskerk en nu kwam hij door zijn loopactie wederom voor de keeper. Zijn inzet werd in 1e instantie gestopt, maar de rebound werd vakkundig door Jitze benut met rechts 1-0 (zou Bianca zijn doelpunt hebben gezien??).

Met veel moeite werd de winst over de streep getrokken, moet gezegd worden dat de spits Fredy het verdedigende werk niet schuwde vandaag.

Grijpskerk – Ropta Boys                        2-1

Friese Boys – Grijpskerk                        1-0

In de eerdere 2 speelronden werd van Grijpskerk gewonnen en aangezien De Boys nog ongeslagen zijn, proberen de roodhemden Friese Boys een pootje te lichten. Het veldspel was prima verzorgd door Grijpskerk en kansjes kwamen er, maar keeper Johannes had er goed het oog in. De hardwerkende Wietse en André hadden het prima voor elkaar op het middenveld en werden ondersteund door Hielke en Jitse. Friese Boys wist ook enkele malen vervaarlijk in de omschakeling aan te treden. Eén daarvan ging via Hielke, die zijn passes regelmatig bij de andere kleur deed belanden in de andere wedstrijden, maar dit keer zag hij Wietse achter de 3 verdedigers lopen en de steekpass ging er perfect tussendoor. De keeper had dit ook gezien en zou de bal pakken, schrok van Wietse, liet de bal gaan en zo rolde de bal toch het doel in, goal op naam van Hielke. Jan K. was inmiddels in het veld en kon verdedigend aan de bak, wat toch niet zijn beste kwaliteit is. Grijpskerk kwam opzetten en er kwamen kansen, kopkans Ite net naast. Een inzet tegen de paal en even later werd Friese Boys in de omschakeling geklopt en Tom leek te zijn uitgespeeld, maar daar was hij de volspurtende Henkie, die de bal net weg tikte op het moment dat de spits zou binnenschieten. Friese Boys kon de wedstrijd beslissen , maar verzuimde dit. Het was niet altijd even goed, maar het geluk van de koploper bleek in deze editie toch een feit. Het mag gezegd worden dat deze 3 winstpartijen op basis van het collectief zijn binnen gesleept.

Ropta Boys – Dokkum                                           2-0

Tussenstand na 3 speelronden

1             Friese Boys      9-21

2             Grijpskerk         9-15

3             Ropta Boys      9-11

4             Dokkum            9-4

De hapjes door Mient Mulder bereid werden zeer op prijs gesteld en Siebren de Boer wordt bedankt voor zijn kantinedienst.

Op vrijdag de 13e mei wordt de laatste editie van het 45+ toernooi gespeeld in Oosternijkerk.

De 1e wedstrijd wordt dan gespeeld tegen Grijpskerk en de 2e tegen Ropta Boys, daarna weten we hoe de vork in de steel zit. De geruchten gaan dat Henk de Boer weer inzetbaar is en waarschijnlijk zijn afscheidswedstrijden gaat spelen. Op naar de laatste editie.

VERSLAGEN ZATERDAG 23 APRIL 2016

Kollum F2 – Friese Boys F2          6 – 7

Kollumerzwaag – Koploper Friese Boys F2 moest vandaag aantreden tegen de gedeeld nummer laatst Kollum F2. Met de complete select werd er dus vol vertrouwen afgereisd naar de gemeentelijke hoofdstand van Kollumerland.

Zoals bijna elke wedstrijd begon Friese Boys weer furieus. Al na een aantal minuten was het goaltjesdief Jesse K  die  door  ‘assist-koning’ Fokke werd bediend en de 0-1 scoorde. De 2-0 werd gescoord door Fokke en daarna was het voor de 3-0 weer de beurt aan Jesse K. Tussendoor kwam Kollum er wel een aantal keren goed door, maar het trio Jelte, Javier ‘de Rots’ en Jesse S hielden onder leiding van keeper Lennart vrij makkelijk stand.

Toch was het Friese Boys welke dit keer, net als het vroegere counterelftal van Labanovski, op magnifieke wijze wist te scoren. Vanaf een corner van Kollum werd de bal via een aantal snelle combinaties in het vijandelijke goal geknald. Fokke pikt de bal op, kaatst halverwege de middenlijn met Jarno, loopt door en geeft af op de weer mee opgekomen Jarno welke de 4-0 maakt. Tussendoor scoort Kollum nog, maar na een goede actie van de goed spelende Dian pikt Jesse K de bal op en zorgt zodoende voor de 5-1 ruststand.

Na rust is het weer Friese Boys welke scoort. Na een schot van Fokke op de paal is het Jarno die in de rebound de 6-1 op het scorebord zet. Toch bijt Kollum weer van zich af en scoort de 6-2. Lang kunnen ze hier niet van genieten, want vanaf de aftrap is het Fokke die zo richting vijandelijk doel loopt en de 7-3 aantekent. Het lijkt een veilige marge maar vanaf dat moment gaat elke aanval of schot van Kollum erin en alles buiten bereik van Lennart. Schot stijf in de kruising 7-4, vrije man bij de tweede paal 7-5 en vanuit de kluts nog een bal onderkant lat 7-6.

Nu Kollum erin gaat geloven is het alle hens aan dek en zijn er nog een aantal hachelijke momenten voor de goal van Friese Boys. Ondanks dat de scheids van de thuisclub zijn best deed om een gelijkspel op het scorebord te krijgen hielde de boys al vechtend knap stand.

Goals Friese Boys: Jesse (3), Jarno (2) en Fokke (2)

©Verslag: Hendrik Leegstra.

De foto’s hieronder zijn van de wedstrijd Kollum F2-Friese Boys F2. Uitslag: 6-7

©Foto´s: Erik Visser.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys