Verslagen 25, 26 en 27 augustus 2016

Donderdag 25 augustus 2016

Friese Boys JO15-1(C1) – S.C. Veenwouden JO15-1(C1)                    5-1         (3-0)

Friese Boys speelde een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Veenwouden. Dit was Veenwouden hun 1e oefenwedstrijd. Eelze, Klaas, Niels en Marwan waren afwezig en Luutzen en Elwin werden toegevoegd aan de selectie, zodat er 14 spelers aanwezig waren. Onder warme omstandigheden werd er gespeeld onder leiding van scheidsrechter Oetzen. Friese Boys was vanaf het begin de betere ploeg en creëerde voldoende kansen. Marten opende de score na voorzet van de goed spelende Oane 1-0. Nick en Elwin raakten paal en lat. Nick zorgde met een vrije trap vanaf 25 meter in de bovenhoek voor 2-0. Daniël en Lieuwe hadden het lastig op het middenveld, maar wonnen menig duel en zorgden voor de voortzetting vooruit. Elwin bepaalde de ruststand met een raak schot van 20 meter 3-0. Veenwouden kreeg ook kansjes maar de achterhoede met Luut, Ljibbe Sicco, Jan Peter en Pieter speelden degelijk en gaven weinig kansen weg. In de 2e helft ging Friese Boys door met kansen creëren. Een vrije trap werd door een schijntrap van Ljibbe Sicco en daarna schoot Nick raak 4-0. Door een klutssituatie werd keeper Jelmer gepasseerd 4-1. Het slotakkoord was voor Friese Boys. Luutzen werd in stelling gebracht alleen voor de keeper en bleef koel en bepaalde de eindstand op 5-1. Zaterdag de 1e bekerwedstrijd in en tegen Kollum JO15-1 om 10.30 uur.

Vrijdag 26 augustus 2016

(L)ouwersmeertoernooi te Kollum voor Friese Boys 45+

 Friese Boys speelde in Kollum op een 35+ en 45+ toernooi en was ingedeeld in de poule met Anjum, GSVV en Kollum 35+. Bij Friese Boys waren 10 spelers aanwezig Hielke en Wietze de Graaf, Jan Kempenaar, Klaas Praamstra, Gerwin vd Meulen, Tjitze van de land, Henkie Hamstra, Jitze Sikma, André Atema  en het debuut van good old Piet de Boer. Om 19.30 uur werd er afgetrapt.

Friese Boys – Anjum 1-1

Friese Boys kwam op voorsprong door een gave boogbal van Henkie Hamstra, na een schitterende loopactie van Wietze 1-0. Anjum kreeg kansen en kwam uit een vrije trap op 1-1. Friese Boys was tevreden met een punt.

Friese Boys – Kollum               1-0

Friese Boys kreeg voldoende kansen, maar Henkie had zijn vizier niet op scherp staan. Een pass van Henkie kwam bij de inschuivende Klaas terecht die keurig binnen tikte 1-0. Kollum kreeg kansjes, maar Friese Boys trok de winst terecht over de streep.

Friese Boys – GSVV   0-0

GSVV had beide wedstrijden ruim gewonnen en de verwachting was dat GSVV direct druk zou zetten. Het tegendeel was waar, na de aftrap was Friese Boys 5 minuten 100% in balbezit. Uiteindelijk ging GSVV voetballen en kregen beide teams kansen. Een handsbal bij GSVV had een penalty kunnen opleveren voor Friese Boys, maar  scheidsrechter Anne Piet liet doorgaan. De grootste kans was voor Henkie, die een perfecte lange bal van Tjitze rakelings naast kopte. Keeper Gerwin hield met enkele prima reddingen de nul. De stand bleef daardoor 0-0.

Friese Boys – Kootstertille   4-0

Om de 3e en 4e plaats werd er tegen Kootstertille gespeeld. De 1e 10 minuten werd er niet gescoord en waren er kansen voor de Tille. Na de vele wisselingen bij Kootstertille werd de score geopend door Henkie met een kopbal, na een pass van Tjitze. Daarna scoorde Henkie op assist van Hielke en Tjitze. Het laatste doelpunt was heel bij zonder een corner met buitenkant links door Henkie verdween via de binnenkant van de paal rechtstreeks in het doel 4-0. De meeste spelers hoorden alleen maar het geluid van het aluminium.

Friese Boys sloot af met een verdienstelijke 3e plaats.

Toernooi werd uiteindelijk gewonnen door GSVV met 1-0 op Kollum Old Stars.

Friese Boys 45+ speelt de 1e competitieronde op vrijdag 16 september.

Zaterdag 27 augustus 2016

Kollum JO15-1 – Friese Boys JO15-1                             8-1        (4-1)

Na 2 oefenwedstrijden moest er in Kollum gespeeld worden. Lieuwe Jan was afwezig en Nick was niet helemaal fit. Er waren 14 spelers aanwezig. Om 10.30 uur werd er onder warme omstandigheden afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Wiepie Haarsma. Vanaf het begin speelde Kollum met een inschuivende libero en daar had Friese Boys veel moeite mee. Door de positiewisselingen van Kollum en hun positiespel kwam Friese Boys onder de druk en kwam al snel op achterstand. Daarna werd er door het midden uitverdedigd en dat kostte ook weer een doelpunt. Oane redde nog de eer met een mooie schuiver 2-1. Daarna was het Kollum wat de wedstrijd domineerde en de ruststand werd 4-1.

Klaas kreeg in de 2e helft een mooie kans op assist van Jan Peter, maar de inzet ging net mis. Kollum scoorde nog 4 maal en won terecht met een grote uitslag. Dinsdag 30 augustus staat de volgende bekerwedstrijd uit tegen ONB JO15-2 op het programma om 18.45 uur.

Verslag bekerwedstrijd Friese Boys D1 –Ropta Boys D1  (27-08-2016)

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is direct een bekerwedstrijd. De afgelopen week is er 2 keer getraind en dan nu al de eerste wedstrijd. Een wedstrijd tegen Ropta Boys. Ropta Boys is ook bij ons in de competetie ingedeeld, dus een mooie krachtmeting.

De wedstrijd begon wat onwennig en Ropta Boys kwam het best uit de veren. Ropta Boys ging in de aanval, maar tot echte kansen kwam het niet. Na een aftastende fase kwamen wij steeds beter in ons spel.

Sieds Bijker gaf een pass over korte afstand in de diepte binnendoor op Joram Weistra die op snelheid richting goal ging. Yoran schoot de bal langs de keeper en het was 1-0. Kort hierna opnieuw een aanval van Friese Boys en vanuit een scrimmage vlak voor de goal wist Wolter Hoekstra de bal in het net te tikken, 2-0. Ropta Boys probeerde hierna ook te voetballen en gevaarlijk te worden maar tot echte kansen kwamen ze niet. Friese Boys bleef gevaarlijker en na een pass van Yoran Weistra op Rowan Damsma was het 3-0.

Ropta Boys scoorde kort hierna 3-1, na zwak verdedigen van ons. Yoran Weistra werd vervolgens neergehaald binnen het 16-meter gebied en dat betekende een strafschop. Sieds Bijker nam de penalty en schoot beheerst en koelbloedig binnen, 4-1.

Na wederom zwak verdedigen wist Ropta Boys opnieuw te scoren, 4-2. Een nieuwe aanval van ons werd door Rowan Damsma met een hard schot op de paal geschoten. De van de paal spattende bal kwam voor de voeten van Sieds Bijker en hij wist het leer in het net te schieten, 5-2. Even later was het een Yoran Weistra die met een knappe assist Rowan Damsma wist te bereiken. Rowan nam de bal aan en schoot de bal keurig binnen, 6-2. Het ging snel want direct hierna was het een Sieds Bijker die een dieptepass gaf op Yoran Weistra. Yoran schoot de bal direct langs de keeper, 7-2. Ropta Boys stribbelde tegen en dit leidde tot een prima en scherpe voorzet. Maar Marijn van der Wal keepte uitstekend en wist de voorzet weg te stompen, maar helaas kwam de bal daarna voor de voeten van een speler van Ropta Boys en die schoot direct binnen. Sieds Bijker speelde vervolgens Yoran Weistra aan en met een prima actie kwam Joram in kansrijke positie en schoot de bal binnen, 8-3. Vervolgens wist Marijn van der Wal door heel sterk keeperswerk een schot van Ropta Boys onschadelijk te maken. Sieds Bijker ging op avontuur en met een lange solo kwam hij op de keeper af en wist de bal langs de keeper te schieten, 9-3. Friese Boys beet nog een keer van zich af met een hard afstandschot van Sieds Bijker die in de kruising van de goal vloog, 10-4. Daarna leek Friese Boys uitgeblust en werd het duidelijk dat de wedstrijd voor ons ogenschijnlijk te lang duurde of we vonden het voor vandaag wel welletjes. Er werd geen duel meer gewonnen en Ropta Boys kon vrij hun gang gaan. Het werd binnen enkele minuten 10-4, 10-5, 10-6, 10-7 en 10-8. Het publiek werd al zenuwachtig. Zou de voorsprong ook nog uit handen worden gegeven? Gelukkig klonk het verlossende eindsignaal. Met een 10-8 uitslag is de eerste overwinning een feit.

Elke wedstrijd heeft leermomenten. Deze wedstrijd bleek dat Friese Boys aanvallend vol steeds vol energie ging, maar bij balverlies werd niet gestreden om de bal weer terug te veroveren. Ook verdedigend zaten we er vandaag niet bovenop. Als je bal verlies leidt dan moet je niet treuren en het hoofd laten hangen. Het is dan zaak om direct vol energie de bal terug te veroveren (en jouw foutje zo snel mogelijk weer proberen goed te maken). Verdedigend is het zaak om niet af te wachten maar direct op de bal te focussen en proberen de tegenstander zo snel mogelijk de bal af te pakken dan wel de bal zo snel mogelijk voor de voeten van de tegenstander weg te tikken/schieten. De komende weken zullen we hier tijdens de trainingen aandacht aan besteden en bij besprekingen voor komende wedstrijden zullen we hierop wijzen. Zo hopen we te leren van onze fouten en daardoor steeds beter te gaan voetballen, zowel als team als individueel. Gelukkig gingen er ook veel dingen goed. Kansen werden goed benut en er werd heel goed overgespeeld en de verdediging sloot bij aanvallen goed aan, zodat het veld niet te lang word maar compact wordt gespeeld. Deze wedstrijd maakte duidelijk dat het een heel mooi seizoen kan worden!

 

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys