Verslagen 25 februari, 3 en 4 maart 2017

Zaterdag 25 februari 2017

Friese Boys JO15-1 t Fean 58 JO15-2                0-4         (0-0)

Friese Boys speelde hun 2e oefenwedstrijd in 2017. Tegenstander was 2e klasser  ‚t Fean 58. Onder leiding van Jac. De Vries werd er afgetrapt om 10.15 uur.  De regen was net begonnen en een koud windje maakten het tot een koude wedstrijd. Friese Boys heeft moeite om kansen te creëren en ook in deze wedstrijd kon Friese Boys niet tot scoren komen. In de 1e helft kon Friese Boys wel meekomen met brilstand bij rust. In de 2e helft waren er enkele persoonlijke fouten die Friese Boys de das om deden en in de slotfase werd het zelfs een geflatteerde 0-4.

Vrijdag 3 maart 2017 Friese Boys 45 +

De 1e ronde in de nieuwe competitie 45+ speelde zich af in Burgum.

Friese Boys is ingedeeld bij BCV, Burgum en Birdaard verwacht voldoende tegenstand.

Bij Friese boys waren 9 spelers aanwezig, Johannes, Hielke, Wietze, André, Klaas, Sieger, Jan Kempenaar en Henk de Boer en Henkie Hamstra. Geblesseerde Jitze was aanwezig als supporter en zag Friese Boys winnen en verliezen.

Friese Boys – Burgum             1-2

In de 1e wedstrijd creëerde Friese Boys voldoende kansen, maar kwam op achterstand toen keeper Johannes over een schot van afstand heen dook 0-1.

Henkie zette de partijen weer op gelijke hoogte 1-1. Sieger kreeg mogelijkheden, maar scherpte en vernuft ontbraken ook bij de andere spelers. Burgum kwam wederom op voorsprong, toen een counter perfect werd uitgevoerd. Friese Boys kreeg wederom kansen, maar gescoord werd er niet meer en de 1e nederlaag was een feit. De ongeslagen status seizoen 2016/2017 was direct van de baan.

Friese Boys – Birdaard            4-0

Birdaard verloor de 1e wedstrijd met 5-0 en Friese Boys wist in de beginfase direct te scoren door Sieger. Jan Kempenaar pikte zelf 2 goaltjes mee en mooie aanvallen werden afgerond. Wietse zette de eindstand op het scorebord 4-0.

Friese Boys – BCV                      3-0

BCV één van de favorieten voor de titel had gelijkgespeeld tegen Burgum 0-0.

Beide teams hadden dezelfde kleuren shirts en dat werd eerst even geregeld en ook de scheids ging in het geel, toen alle voorbereidingen waren getroffen kon er gespeeld worden. Friese Boys liet BCV aan de bal en in de omschakeling lag er veel ruimte. Henkie opende de score met een volley na een assist lob van Jan 1-0. Daarna was BCV beter, maar keeper Johannes inmiddels warm gedraaid voorkwam de goals, vooral met behulp van André, die puik speelde. De counters met voorbereidend werk van Klaas, Henk en Hielke konden afgerond worden door Wietze en Sieger.

Friese Boys staat op een 2e plaats achter Bergum die met 7 punten aan kop gaat. Helaas heeft Birdaard alle wedstrijden verloren. In de volgende ronde op 31 maart wordt er in Birdaard gespeeld, wellicht dat de thuisclub de 1e punten gaat behalen.

Zaterdag 4 maart 2017

Ropta Boys JO15-1 Friese Boys JO15-1   2-1         (2-0)

Tegen 2e klasser Ropta Boys werd er een oefenwedstrijd gespeeld. Friese Boys had geen wissels aangezien, Jelmer, Klaas en Albert Jan afwezig waren.

Onder heerlijke weersomstandigheden werd er om 9.00 afgetrapt. Friese Boys startte met 2 spitsen en liet Ropta Boys het spel maken. Nick en Pieter kregen kansen, helaas gingen de kansen net naast. Keeper Eelze kreeg voor rust 2 goals tegen en de ruststand was 2-0.

In de 2e helft enkele wisselingen in de opstelling en er werd geprobeerd direct druk te geven op de Ropta Boys verdediging. Er ontstonden kansen voor Jan Peter, Nick en Oane helaas geen goals. Eelze had nog een mooie redding en het geluk dat hij de bal later half raakte en de bal voorlangs ging. In de slotfase schoot de keeper va de gastheren de bal in de voeten van Pieter Pel die de eer redde en tevens het 1e doelpunt in 2017 scoorde. Er werd nog 1 op 1 gespeeld, maar een nipte nederlaag werd niet voorkomen. Zaterdag 11 maart wordt de 1e competitiewedstrijd gespeeld thuis tegen Nicator JO15-1 om 13.30 uur.