Verslagen 25 maart en 4 april

Zaterdag 25 maart 2017

Frisia JO15-3 – Friese Boys JO15-1                5-1          (3-1)

Na het gelijke spel tegen Hardegarijp moest er gespeeld worden tegen koploper Frisia. Thuis werd er in de slotfase gelijk gespeeld. Er werd gespeeld om 12.30 uur op een niet egaal veld. In de beginfase waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar door persoonlijke fouten stond Friese Boys alras achter met 3-0. Friese Boys probeerde toch weer in de wedstrijd te komen en dat lukte redelijk. Een voorzet van rechts van Oane werd uitstekend door Klaas in de bovenhoek afgewerkt 3-1. Tevens ruststand.

In de 2e helft had Friese Boys goede bedoelingen, maar kreeg toch weer in de beginfase 2 doelpunten tegen 5-1. Daarna probeerde Friese Boys nog wel een treffer te forceren, maar het bleef bij 5-1. Zaterdag 1 april wordt er gespeeld op Terschelling.

Zaterdag 1 april 2017

Terschelling JO15-3 Friese Boys JO15-1                5-2          (3-2)

Na de zeperd tegen Frisia werd er met volle moed gereisd naar Terschelling. De selectie was compleet met 14 spelers. Tijdens de bootreis regende het, maar tijdens de wedstrijd viel dat gelukkig mee. In de thuiswedstrijd werd glansrijk gewonnen. Om 13.45 uur werd er afgetrapt.

Het bleek alras dat de thuisclub een aantal andere spelers in hun team had, vooral grotere en balvaardige spelers. In de beginfase werd Friese Boys ook overlopen en stond binnen 15 minuten 3-0 achter. Friese Boys was net als vorige week in staat te blijven voetballen en kwam op 3-1, toen een actie vanaf rechts door Pieter Pel werd voorgetrokken en Klaas de afmaker was. Even later een uitstekende pass van Niels op Klaas, die er vandoor ging op links de achterlijn haalde en de bal terugtrok. De jarige Nick kon in een moeilijke positie toch nog raak schieten 3-2. Het was weer een wedstrijd, want dit was ook de ruststand.

In de 2e helft had Friese Boys pech, want wederom was het Terschelling dat scoorde 4-2. Oane had een strafschop verdiend, want net als in de 1e helft werd hij in de rug geduwd. De scheidsrechter bestrafte dit niet. Even later besliste Terschelling de wedstrijd door nogmaals te scoren 5-2. Friese Boys kon daar geen goal tegenover stellen. Helaas ook deze wedstrijd werd er geen punt gepakt. Terschelling gaat Friese Boys voorbij op de ranglijst en daardoor staat Friese Boys op de 5e plaats.

Zaterdag 8 april wordt er thuis gespeeld tegen Bergum JO15-2 om 10.15 uur. Dit team is ook een middenmotor. Pieter Bosma en Eeuwco Broersma nog bedankt voor het rijden.

Niekerk JO9-1-Friese Boys JO9-1 4-6 (2-3)

NIEKERK- Voor vandaag stond de uitwedstrijd tegen de nummer 3 op het programma. Niekerk verloor deze competitie tot nu toe alleen tegen koploper Drachtsterboys, dus was het een mooie graadmeter om te zien waar Friese Boys op dit moment staat. Het werd een wedstrijd tussen 2 sterke teams waarbij Friese Boys uiteindelijk de terechte winnaar werd.

Friese Boys moest de eerste minuten ver terug op hun eigen helft om de stormloop van Niekerk te overleven. Toch was het Friese Boys die al counterend de eerste goal van de wedstrijd zou maken. Na een goede actie en hard schot van Tjitze Jenco liet de keeper de bal los en was Jesse er goed bij om de rebound tegen het net te werken. Het spelbeeld veranderde na deze goal niet echt, Niekerk zocht massaal de aanval en Friese Boys beperkte zich tot verdedigen en loerend op een uitval. Gelukkig was het Wieger die met een magnifieke goal zorgde voor de 0-2 voorsprong. Vanaf een meter of 15 schoot hij het leer keihard in de kruising.

Toch gaf Niekerk zich nog niet gewonnen en maakte het de aansluitingstreffer. Hierna zorgde Jesse weer voor wat ‘lucht’ door de 1-3 te maken. Omdat Niekerk kort voor rust nog de 2-3 maakte bleef het spannend en was de wedstrijd nog zeker niet gelopen.

Nog voordat de supporters terug waren uit de Kantine had Jesse er alweer voor gezorgd dat de marge op twee kwam te staan, 2-4. Friese Boys was na rust de betere ploeg maar Niekerk zorgde er met een goed doelpunt voor dat de marge weer werd terug gebracht naar één goal, 3-4. Na goed voorbereidend werk van Jelte en Tjitze Jenco was het wederom Jesse die een goal maakte, 3-5. De wedstrijd was nog niet gespeeld, maar toen Jarno de 3-6 maakte werd duidelijk dat Friese Boys haar ongeslagen status zou behouden. Een geweldige aanval, maar nog belangrijker de drie punten waren veilig. Dat Niekerk nog de 4-6 maakte mocht de pret niet meer drukken. Goals Friese Boys: Jesse (4), Wieger en Jarno.

©Verslag: Friese-Boys.

©Foto´s: Erik Visser.