Verslagen 28 november en 5 december 2015

ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Friese Boys C2 – CVO/Ouwe Syl            6-3      (4-1)

De laatste wedstrijd voordat de zaalcompetitie gaat losbarsten werd thuis tegen laagvlieger CVO/Ouwe Syl gespeeld. Bij Friese Boys is Niels nog geblesseerd en er waren 13 spelers aanwezig. Om 9.00 uur floot Jac. de Vries voor de start van de wedstrijd. De weersomstandigheden met veel wind werkten niet mee om er een mooie voetballende wedstrijd van te maken. In de beginfase waren beide teams aan elkaar gewaagd. Friese Boys opende de score. Keeper Jelmer kon met verre uittrap gedragen door de wind de bal bij Oane bereiken, de verdediging verkeek zich daar op en alleen voor de keeper maakte hij geen fout 1-0. Friese Boys zette door en verdubbelde de score, een onderschepping van Luut en de pass kwam wederom bij Oane en hij hield overzicht alleen voor de keeper en tikte koel binnen 2-0. De tegenstander kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit en keeper Jelmer was geconcentreerd en hield de nul. Friese Boys werkte hard, maar was slordig in balbezit, toch werd in de 20e minuut spits Marten aangetikt in het strafschopgebied. Ljibbe Sicco was de aangewezen persoon om de strafschop te nemen en hij benutte met overtuiging dit buitenkansje 3-0. Oane werd in de 24e minuut de diepte in gestuurd door Nick en liet zijn 3e goal aantekenen, dus een hattrick 4-0. Daarna kreeg de tegenstander kansen en mooie reddingen waren er van Jelmer, uiteindelijk werd er gescoord met een schot in de bovenhoek 4-1. Tevens de ruststand. 2e helft moest Friese Boys tegen de wind in voetballen en de fysiek sterkere gasten wonnen meer duels en Friese Boys kwam er nog maar sporadisch uit. Toch was het Friese Boys die scoorde. Een actie van Eelze belandde bij Nick die enkele tegenstanders passeerde en uiteindelijk was het Marten die deze actie afrondde 5-1. Ljibbe Sicco viel nog uit met een blessure en Jan Peter moest even wennen met de regie als laatste man, maar deed dit prima. Er waren wel kansen voor de gasten, maar ze waren slordig met de schoten.

Uit corners van CVO/Ouwe Syl kon er toch 2x een rebound worden gepakt en gescoord worden 5-3. In de dying seconds ging Oane er van door en hij werd aan getikt in het strafschopgebied, de leidsman liet doorspelen en de rollende bal werd door Lieuwe Jan binnen geknald via de onderkant van de lat 6-3. Friese Boys eindigde op een 3e plaats achter A.S.C. C1 en M.K.V. C1. Vanaf volgende week wordt de zaalcompetitie beginnen in Kollum

ZATERDAG 5 DECEMBER 2015

Trynwalden 3 – Friese Boys 4                 2-2

In deze topper heeft Friese Boys verzuimd om de overwinning te pakken. Na een ruststand van 0-2 werd de einduitslag 2-2. De scheidsrechter speelde helaas een cruciale rol in deze wedstrijd. Friese Boys was de eerste helft veel beter dan de thuisclub. De 0-2 was een magere afspiegeling gezien de krachtsverhouding in het veld. Het duurde vrij lang dat de 0-1 op het scorebord kwam. Het was Rene de Jong die prachtig scoorde met een schitterend schot precies in de kruising. Een paar minuten later werd het 0-2. Het was Johnny de Vries, die vanaf eigen helft, de diepte werd in gestuurd en onberispelijk de doelman het nakijken gaf.Bij de stand 0-0 kreeg Friese Boys in de eerste helft geen strafschop van de scheidsrechter toen Rene de Jong duidelijk in het strafschopgebied werd tegen gehouden.

Direct na rust dacht Friese Boys op 0-3 te komen door een doelpunt van Tjitze van der Land. Om onbegrijpelijke redenen werd deze treffer afgekeurd.

Friese Boys verzuimde daarna om door te drukken en kreeg later in de wedstrijd toch het deksel op de neus. De einduitslag werd 2-2 en Friese Boys kwam in punten niet dichter bij koploper Trynwalden.