Verslagen 3 en 10 december 2016

Zaterdag 3 december 2016

Warga JO15-1 – Friese Boys JO15-1     4-1                         (3-0)

Na het gelijke spel van vorige week tegen Kollum, ging de reis naar Warga. Dit team had een 1e klasse verzoek ingediend, helaas niet gehonoreerd door de KNVB. Warga is in deze klasse ongenaakbaar en ze hebben alle wedstrijden gewonnen.

Om 11.00 startte de wedstrijd, onder zonnige weersomstandigheden. Friese Boys was in de beginfase gelijkwaardig, maar kwam toch op achterstand toen een kopbal over keeper Jelmer heen werd gekopt 1-0. Even later werd het zelfs 2-0, toen een voorzet van de zijkant door Niels in het eigen doel werd getikt. De koek was nog niet op, Warga scoorde 3-0. Friese Boys kon moeizaam kansen creëren en dat had ook te maken met de fysiek sterke en snelle verdediging van Warga.

In de 2e helft probeerde Friese Boys toch de eer te redden en dat lukte een vrije trap vanaf rechts door Nick, leek aangeraakt te zijn en belandde achter de keeper, achteraf bleek dat de bal door niemand was geraakt 3-1. Klaas kreeg daarna nog een kans, maar de keeper bracht hem uit balans, de scheidsrechter zag er niets in. Warga kreeg kansen en in de slotfase werd de eindstand bepaald op 4-1. Zaterdag 10 december wordt er thuis tegen Berlikum JO15-1 gespeeld om 9.00 uur, dit team heeft sinds oktober niet meer verloren.

Zaterdag 10 december 2016

Friese Boys JO15-1 Berlikum JO15-1            1-2         (1-1)

Na de kansloze nederlaag tegen koploper Warga vorige week moest er tegen de concurrent Berlikum gespeeld om de 3e plaats. Eelze was afwezig en met 14 spelers stond Friese Boys aan de aftrap. Scheidsrechter van dienst was Germ Hamstra.

In de beginfase waren beide teams aan het aftasten en schoof de libero van Berlikum bij regelmaat door en dat zorgde voor onrust bij Friese Boys. Na enkele kansjes voor de gasten, kwamen ze terecht op voorsprong. Een schot van de libero werd door keeper Jelmer niet goed verwerkt en de terugspringende bal werd binnen getikt 0-1. Friese Boys probeerde het wel maar net als vorige week, was de verdediging van de gasten lastig te doorbreken. De goed spelende Jan Peter zette een aanval op en bereikte Nick, zijn steekpass op Oane was perfect en het schot van buiten het strafschopgebied over de keeper was uiterst efficiënt en viel binnen 1-1. Friese Boys was het meest tevreden met deze stand in de rust. In de 2e helft was Friese Boys de betere ploeg en verdiende nog een doelpunt en deze kans kwam er. Pass van Marten op Oane, hij ging op de keeper af en zijn voorzet op Klaas was te hard en had op de vrijstaande Marten gespeeld moeten worden, zo ging de bal voorlangs. Er waren nog enkele voordeelsituaties die de scheidsrechter affloot, die een meerderheidssituatie en wellicht een kans had kunnen opleveren. Het bleef een meeslepende wedstrijd en in de slotfase was de verdediging van Friese Boys 1x uitgespeeld door de linksbuiten en het diagonale schot in de laatste minuten kon Jelmer niet pareren en vloog via Ljibbe Sicco het doel in 1-2. De tijd was tekort om nog tot kansen te komen. Een gelijkspel was de verhouding, helaas geen punten.

Zaterdag 17 december wordt wederom tegen Berlikum gespeeld om 10.30 uur, een inhaalwedstrijd en de laatste veldwedstrijd voor de winterstop.