Verslagen 8 en 11 april 2017

Zaterdag 8 april 2017

Friese Boys JO15-1 – SJO Bergum JO15-2 1-3         (0-0)

Na de zeperd op Terschelling vorige week moest er gespeeld worden tegen middenmotor Bergum. In Bergum was het een zwaar bevochten 2-3 winst. Friese Boys was compleet met 14 spelers, maar er waren wel wat pijntjes. Onder leiding van Germ Hamstra werd er om 10.15 uur afgetrapt.

In een gelijkopgaande 1e helft kregen beide teams wel kansjes, maar de rust werd met een brilstand bereikt.

In de 2e helft werd de score opengebroken door de gasten. Friese Boys zat goed in de wedstrijd en een actie van Eelze en Klaas belandde via Oane bij Jan Peter, die van dichtbij de gelijkmaker binnen tikte 1-1. Bijna de voorsprong, maar Nick schoot rakelings voorlangs. Een meeslepende spannende wedstrijd die 10 minuten voor tijd wederom door Bergum werd beslist. Foutje in de verdediging. In de slotseconden werd het 1-3. In beide wedstrijden hadden beide teams recht op een punt en nu hebben ze beide 3 punten. Friese Boys zakt weer een plaatsje op de ranglijst en speelt as dinsdag een oefenwedstrijd tegen VIOD en zaterdag 15 april in Leeuwarden tegen Leeuwarder Zwaluwen JO15-2 om 10.30 uur.

Dinsdag 11 april 2017

Friese Boys JO15-1 – VIOD JO15-1  5-3         (2-0)

Na een gelijkwaardige wedstrijd tegen Bergum werd er besloten om doordeweeks te gaan oefenen tegen VIOD uit Driezum. In februari werd in Driezum verloren met 2-0. De tegenstander speelt een klasse lager in de 3e klasse, maar staat wel aan kop. Friese Boys was wederom compleet met 14 spelers.

Libero Ljibbe Sicco startte vandaag in de spits en de opdracht voor het team was om schoten binnen de palen te krijgen. In Driezum was er een vrije trap op de lat en voor de rest geen bijzonderheden. Het werd een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd. Om 18.55 uur werd de aftrap verricht onder leiding van Ben Noorlander. VIOD spelend met 4 middenvelders was in de beginfase beter en via de flanken werd er gevaar gesticht. Moet gezegd worden dat de achterhoede met Jan Peter aan het roer en Pieter, Niels en Luut degelijk speelden en weinig kansen weggaven. Keeper Jelmer was scherp als er een diepe bal werd gegeven. In de loop van de 1e helft vocht Friese Boys zich in de wedstrijd door de duels te winnen. Lieuwe Jan opende de score met een mooi puntertje 1-0 nadat hij zijn vrouwelijke tegenstander had uitgekapt. Doelpunt van Klaas werd nog afgekeurd, wegens vermeend buitenspel. Toch was het de goed spelende Klaas die zijn goaltje binnen tikte, nadat Marten de paal had geraakt 2-0.

In de rust werd aan gegeven dat VIOD nog meer energie in de wedstrijd zou gooien en dat gebeurde. Niels zijn tegenstander Kees was hem te vlug af en schoot de anschlusstor in de bovenhoek 2-1. Friese Boys was niet uit het veld geslagen en ondanks dat er werd door gewisseld bleven ze gevaarlijk voorin. Ljibbe Sicco zorgde met een slangenbeweging in het strafschopgebied dat hij 2 tegenstanders afschudde en alleen voor de keeper 3-1 binnenschoot. VIOD kwam terug toen Ljibbe Sicco zijn tegenstander op avontuur ging en niet was af te stoppen, gevolg schot in de bovenhoek 3-2. Albert Jan leek te scoren na een voorzet van Nick, maar hij miste net. De koek was nog niet op een corner voor VIOD werd door de tegenstander van Marwan binnen getikt 3-3. Friese Boys schakelde nog een tandje bij en uit een corner van Nick, was het Niels die het laatste zetje gaf over de doellijn 4-3. De vrouwelijke linksback van VIOD verdraaide haar knie en moest helaas met een blessure het veld verlaten. In de slotfase besliste Klaas de wedstrijd toen hij een bal van Nick oppikte en in het strafschopgebied niet was te stoppen en zeer koel binnen tikte 5-3. Lieuwe Jan kwam nog een teen te kort om een splijtende pass van Nick af te maken. Keeper Jelmer liet met geweldige safe zien, dat hij prima in vorm is. De eindstand 5-3 was voor het talrijke publiek een welkome verrassing. Friese Boys had sportieve revanche genomen. Zaterdag 15 april wordt er gespeeld in Leeuwarden tegen Leeuwarder Zwaluwen JO15-2 om 10.30 uur.