Verslagen Friese Boys 35+2

Vol goede moed met 35+2 naar Kollum

Op vrijdagavond 5 november gingen Friese Boys 35+2 in de speciaal afgehuurde bus vol goede moed naar Kollum, om de tweede plaats binnen te hengelen. Na een goede warming up werd er klokslag 19:30 gestart met de eerste wedstrijd tegen V.V.Z. De koploper bleek een zware kluif te zijn. Ondanks dat de technische staf een meesterlijk plan had uitgedacht kwamen de Friese Boys er niet aan te pas. Maar vol overgave werd er verdedigd door de Friese Boys en er waren ook nog enkele kansen voor onder andere, Edger en het geheime wapen Johnny, maar helaas werd er niet gescoord. Net toen de Friese Boys dachten dat er wat te halen viel scoorde de Westereenders de 0-1. Dit was een harde klap voor de Friese Boys die hun stinkende best deden om vandaag van V.V.Z. te winnen. Vol overgave werd er door Johnny, Edger, Lieuwe, Tjitze, Klaas Geert, Sape, Meindert, Jappie, Evert-Jan en Jappie de keeper gestreden om de aansluitingstreffer te creƫren. Waardoor er meer ruimte ontstond voor V.V.Z. in 12de minuut werd de 0-2 gescoord en 3 minuten later de 0-3. Nog steeds gaven de Friese Boys het niet op en werd gestreden tot het bittere eind. Ook de technische staf gaf de nodige aanwijzingen en ging helemaal in de wedstrijd op. Na nog wat kleine kansen voor de Friese Boys van Meindert, Jappie en Johnny wist toch V.V.Z. nog twee maal te scoren en de eindstand op 0-5 te zetten.

Na de eerste wedstrijd die helaas werd verloren was Twijzel nu aan de beurt. De technische staf die vandaag bestond uit Teun, Hotze en Otto werd er besloten dat er compacter moest worden gespeeld. Met deze wijsheid gingen de mannen het veld en het was meteen duidelijk dat deze wedstrijd niet zou worden verloren. Twijzel werd vanaf het begin onder druk gezet door de Friese Boys. In de 6de minuut was er een grote kans door mooi samenspel tussen Meindert en Evert-Jan en werd er gescoord door de Friese Boys door Evert-Jan 1-0. Nu doorzetten en vast houden en eventueel nog uitbreiden van de voorsprong. Vol overgave gaven de Friese Boys zich en het was een minuut later Tjitze die een grote kans kreeg maar helaas het doel miste. Nu was Twijzel echt wakker geschut en waren er grote kansen voor Twijzel, maar Jappie wist ze vakkundig uit de goal te houden tot de 13de minuut toen Twijzel toch wist te scoren 1-1. Hoe zou dit verder verlopen? Er volgde een grote kans voor Friese Boys, maar helaas Johnny wist niet scoren. Kort daarop een grote kans voor Klaas Geert en nog een kans Tjitze. Maar toen waren de Friese Boys op en kon er alleen nog worden verdedigd. Zouden de mannen dit gelijkspel over de lijn trekken? Vol overgave werd er verdedigd, maar de mooiste redding van de avond kwam op de naam van Jappie en dan niet Jappie de keeper. Maar Jappie de verdediger die de bal op een hele bijzondere manier van de lijn haalde om daarna ongeveer 10 minuten met een wit gezicht en een stem die twee octaven hoger was langs de kant te liggen. Maar de goal zat er niet in en het gelijke spel was binnen. Zouden de Friese Boys de laatste wedstrijd winnend afsluiten?

De laatste wedstrijd was tegen Kollum de ploeg die het thuis voordeel had. Er was nog een bijzondere keeperswissel, Jappie was geblesseerd uitgevallen en werd vervangen door Remi. Remi zou deze laatste wedstrijd alles geven en deed fantastische reddingen. Maar goed, de wedstrijd begon en het was duidelijk dat Kollum wilde winnen. Het werd er niet gezelliger op en het was een harde wedstrijd. De wedstrijd was nog maar net begonnen en er volgde een hard schot van Lieuwe die goed gered werd door de keeper. Daarna was er nog een overtreding op Evert-Jan wat zeker een penalty moest zijn, maar wat door iedereen werd gezien, behalve door de scheidsrechter. Daarna volgde een kans voor Jappie die weer redelijk hersteld was. De technische staf begon er weer in te geloven en het begon er goed uit te zien voor de Friese Boys. Net op dat moment brak Kollum uit en was er een geweldige redding van Remi. Kort daarop was het toch Kollum die scoorde en de tussenstand op 1-0 zette. Dit verdienden de Friese Boys toch niet? Er werd nog 1 keer een versnelling bij gezet en via een mooie een twee tussen Lieuwe en Meindert wist Lieuwe de gelijkmaker te scoren. Nu vast houden Friese Boys dan maar een gelijk spel, maar de pijp was leeg en Kollum zetten druk. De Friese Boys deden alles eraan om niet te verliezen. Maar helaas werd er nog twee keer gescoord door Kollum die de eindstand op 3-1 zette. Helaas koste dit Friese Boys een plaats in de rangschikking. Maar de derde helft waren de Friese Boys de grote winnaar en toch werd er later op de avond met een tevreden gevoel huiswaarts gekeerd.