Verslagen Friese Boys 45+

Vrijdag 14 en 28 september 2018 Friese Boys 45 plus

Ronde 1

Friese Boys had in de eerste ronde 13 spelers ter beschikking. Op “De Saedkampe” werd er in de feestweek prima gepresteerd. Hielke maakte de overstap naar de 35 plus na 1 wedstrijd en Tom hielp Birdaard, omdat zij geen wissels hadden. Zo kregen toch alle spelers voldoende minuten. Friese Boys wist Birdaard aan de zegekar te binden en tegen Hardegarijp en BCV werd gelijk gespeeld. Doelpunten werden o.a. gemaakt door Henk Hamstra. Birdaard bleek met Tom in zijn gelederen 2x te hebben gewonnen en bezet de koppostitie.

Ronde 2

In ronde 2 kon er met veel pijn en moeite een team bij elkaar gesprokkeld worden, interim coach Hielke

had als gastspelers Simon Hulshof en Johannes Hoekstra (na jaren zijn voetbalschoenen uit de boom gehaald) ter beschikking. In Bergum werd er gespeeld. De eerste wedstrijd tegen Hardegarijp kon Friese Boys de mogelijkheden niet benutten en eindigde in een 0-0. Tegen Birdaard wederom kansen en ook keeper Johannes moest enkele malen handelend optreden, leek op een gelijkspel af te stevenen, maar Birdaard wist toch te scoren in de korte hoek. Hielke was er nog dichtbij, maar keeper en paal voorkwamen het doelpunt. Simon had nog een verrassende actie, een dieptebal zou hij voor de achterlijn voor het doel geven, helaas miste hij de bal volledig en dat op de schoenen van Tom. Henk de Boer moest het front verlaten met een lichte blessure 0-1. De laatste wedstrijd tegen BCV ging gelijk op, maar 5 minuten voor tijd brak BCV de score open, ondanks goed keeperswerk van Johannes . Wederom wel mogelijkheden, maar Friese Boys kon niet scoren en kreeg het deksel op de neus met nog een tegendoelpunt 0-2.

 

Conclusie: vandaag hard gewerkt (medespelers die niet genoemd zijn Tom, André, Jitze, Leo), geluk ontbrak vandaag, Simon en Johannes gingen met een goed gevoel terug naar Kollumerzwaag, geen blessures en hun bijdrage was prima. Friese Boys zakte een plaats op de ranglijst 3e, want BCV won alle partijen en het verrassende Birdaard 2x winst blijft koploper.

Ronde 3 wordt in Hardegarijp gespeeld vrijdag 12 oktober vanaf 19.30 uur wederom onder leiding van interim coach Hielke.

 

1          Birdaard            6-12

2          BCV                   6-11

3          Friese Boys      6-6

4          Hardegarijp     6-3

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys