Verslagen Friese Boys 45+ 23 september 2016

Verslag Friese Boys 45+  vrijdag 23 september 2016

Door velen afzeggingen door verschillende redenen was het voor Jan Kempenaar weer zoeken om een representatief team bij elkaar te vinden. Door veel telefoontjes is dit gelukt. Met 10 man gingen we richting Dokkum. Geselecteerd voor deze avond waren Johannes Kobus, Tom v/d Beek, Wietse de Graaf, Klaas Praamstra, Jitze Sikma, Sieger Swart, Piet de Boer, Henk de Boer, Leo Boorsma en Herman Damstra. Voor Leo en Herman was het hun debuut in het keurkorps.

Toen we in Dokkum arriveerden kregen we al een teleurstelling, door afwezigheid van VVT hoefden we maar twee in plaats van 3 wedstrijden te spelen. Voordeel was dat we regelmentair met 2-0 van VVT hebben gewonnen.

Bergum – Be Quick                                   5-1

Friese Boys – Bergum                             1-0

Ondanks dat Henk de Boer te laat was voor de wedstrijdbespreking en een uitbrander van de trainer kreeg mocht hij wel in de basis starten. Henk was zo onder de indruk dat hij in de eerste paar minuten een enorme kans om zeep holp. Friese Boys speelde met een goed collectief. Bergum speelde iets makelijker en hadden wat meer bal bezit. Toen libero Tom doorschoof kreeg hij de ruimte om uithalen, deze knal ging onhoudbaar in de kruising. Bergum moest nu komen, de verdediging stond goed en keeper Johannes moest nog 1 keer gestrekt om de gelijkmaker te voorkomen. Deze wedstrijd werd moeizaam met 1-0 gewonnen.

Friese Boys – Be Quick                            1-0

De tweede en laatste wedstrijd was tegen Be Quick. Toen de spelers al op het veld stonden was Henk de Boer nergens te bekennen. Nu moest de trainer wel ingrijpen en Henk mocht plaats nemen op de bank. Friese Boys was de bovenliggende partij maar kreeg weinig kansen. Toch kwam Friese Boys door Herman Damstra op 1-0. Herman weet nu ook wat de regels zijn, als je scoort wordt je gewisseld. Mooi dat Herman in zijn debuut wedstrijd scoorde. (waar zie je dit vaker?). De scheidsrechter had er zin in en liet wel 5 minuten tijd. Friese Boys spelers begonnen al te zeuren want deze kostbare tijd ging ten koste van de 3e helft. Wij moesten voor twaalf uur over de centrale as omdat deze vanwege sporten op de as gesloten werd.

Volgende ronde is op 7 oktober in Bergum.