Verslagen Friese Boys 45+ 3 november 2017

Vrijdag 3 november 2017

Laatste editie Friese Boys 45+ in 2017

Stand na 3 speelronden

1             Friese Boys       9-25      26-3

2             Ropta Boys        9-12      9-8

3             Dokkum              9-8         9-19

4             Birdaard              9-6         8-22

Friese Boys was redelijk compleet deze avond. De volgende spelers waren bereid gevonden om te spelen. Van een blessure teruggekeerde Klaas Praamstra, daarnaast Tom, Jan, Hielke, Wietse, Fredy, Sieger, keeper Johannes, André en Leo.

In de 1e wedstrijd werd moeizaam gewonnen en de 2e wedstrijd vielen de lichten uit. De lichten waren na een kwartier aan de praat gekregen, helaas voor Friese Boys waren er al 4 spelers gedouched. Supporter Henkie was de held van de avond, lees hieronder. De laatste wedstrijd zonder wissels werd een formaliteit. Alle wedstrijden gewonnen deze avond en over 4 avonden 1 gelijkspel toe moeten staan.

Een geweldige prestatie voor het Barkmeijer team van Jan Kempenaar.

De avond werd compleet gemaakt door het kampioenschap van Friese Boys 35+ met de van vakantie terugkerende Douwe Dam in de gelederen. De dames scoorden hun eerste goal in 4 edities, zonder de woensdagtraining was dit ook een hoogtepunt.

Ropta Boys – Birdaard                               1-1

Birdaard – Dokkum                      3-0

Dokkum – Ropta Boys                2-1

Friese Boys – Dokkum                2-0

In miezerige regen werd een moeizame wedstrijd gespeeld tegen de gastheren. Jan scoorde een uitstekend doelpunt tegen de lange keeper en Sieger besliste de partij. Keeper Johannes liet zich bijna verrassen door een actie van Tom, die zomaar een bal liet gaan.

Friese Boys – Ropta Boys          1-0

Tijdens deze wedstrijd ging na een kwartier de lichten uit de stand was toen nog 0-0. Er werd door een aantal spelers beslist om te douchen. De andere teams bleven heen en weer drentelen en uiteindelijk was er weer licht. Keeper Johannes, Fredy, Jan Kempenaar en Tom hadden zich al gedouched. Er werd besloten met 6 spelers tegen Ropta Boys en Birdaard te gaan spelen. Hielke had de keepermoffen gekregen van Johannes, helaas mocht hij ze niet gebruiken alleen voor de warmte. In de laatste minuten kwam ineens Henkie Hamstra uit de catacomben met de schoenen van keeper Johannes en net in het veld, schoot hij op de keeper en de keeper liet los, Sieger was ter plaatse en werd matchwinner.

Friese Boys – Birdaard                               4-1

Klaas leek te scoren met een zweefkopbal, zijn inzet ging naast. In de laatste wedstrijd scoorden Wietse, Henkie (beauty van afstand over de keeper), Sieger en Leo. Tegengoal kwam uit een corner, kopspecialist Klaas werd verslagen en keeper Hielke zag de bal in de kruising belanden. Uiteindelijk na enkele tegenstoten van Birdaard werd het toch nog een ruime winst.

  1.  Friese Boys       12-34    33-4
  2.  Ropta Boys        12-13    11-12
  3.  Dokkum              12-11    11-25
  4. Birdaard              12-10    13-27

In de kantine van Friese Boys waren de teams van Friese Boys 45+, Friese Boys 35+ en Friese Boys 30+ dames aanwezig. Friese Boys 35+ werd met een staande ovatie onthaald in de kantine. Tjikke trakteerde ieder team op gebak en met een balletje breed werd de avond gesloten. Johannes Hoekstra bedankt voor de  bardienst.

 

 

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys