Verslagen Friese Boys 45+ vrijdag 12 oktober 2018

Stand na 2 ronden:

1          Birdaard           6-12

2          BCV                 6-11

3          Friese Boys      6-6

4          Hardegarijp       6-3

Ronde 3

Friese Boys moest voor de 3e ronde spelen in Hardegarijp. Op een uitstekend kunstgrasveld werd gespeeld. Friese Boys had net als in ronde 2 personele problemen. Interim coach Hielke had uiteindelijk 8 spelers  ter beschikking. Henkie was later en daardoor stond Klaas Geert in de basis. De overige spelers zijn keeper Johannes, Hielke, Tom, André, Jitze en Leo. Vorige keer in Bergum werd er niet gescoord en met 1 schamel punt moest Friese Boys terug naar huis. Doelstelling was in ieder geval deze avond te scoren. Coach Joukje was een belangrijke factor, want met haar wissels probeerde ze het team op scherp te zetten. Het was de week van de scheidsrechter, dus werd de scheidsrechter succes gewenst middels een handje schudden.

De eerste wedstrijd waren er kansen voor Friese Boys, maar vooral de scrimmage in de laatste minuut na een vrije trap van Henkie en voorzet van Leo, met 3 mogelijkheden op rij bleven onbenut door Hielke en Jitze, BCV kreeg kansjes uit de counter. Het bleef uiteindelijk 0-0.

Birdaard verloor van Hardegarijp met 1-0.

De 2e wedstrijd tegen de verrassende koploper Birdaard was een identiek verhaal als de 1e wedstrijd, nog meer kansen waren er via André, Hielke, Henkie en Leo maar gescoord werd er niet. Helaas wel door Birdaard die een verdedigingsfout afstrafte en met 3 punten in de knip van het veld stapte 0-1.

BCV won van Hardegarijp met 1-0 en stond in punten gelijk met Birdaard.

Coach Joukje was verrassend tevreden en had alle vertrouwen in de laatste wedstrijd. In de wedstrijd tegen Hardegarijp moest keeper Johannes handelend optreden en Hielke leek te scoren, maar het bleef 0-0. De ban werd gebroken door Henkie met een intikker en even later een suizend schot van afstand  2-0. Hielke maakte een actie van Jitze en assist van Leo af met een gave punter 3-0. Henkie maakte van dichtbij 4-0. Klaas Geert en Tom waren ook dichtbij een doelpunt helaas lukte dit net niet. Keeper Johannes verkeek zich op een inzet en dat betekende 4-1. Johannes zette zich op wissel en André kreeg de moffen aan. Uit een mooie aanval maakte Hielke met de binnenkant van de voet een actie van Leo af 5-1. André had 4 uitstekende reddingen. Het slotakkoord kwam van Henkie die een assist van keeper André doeltreffend afrondde en de geflatteerde eindstand bepaalde op 6-1.

Birdaard won verrassend van BCV met 2-0 en heeft de koploper positie weer overgenomen. Het mooie is Birdaard wil niet kampioen worden op 2 november in Birdaard en Friese Boys en BCV kunnen ook de titel in de wacht slepen, ondanks achterstand in punten.

Het blijft voetbal en op sportpark De Swellen heeft coach Jan kempenaar het stokje weer in handen en starten de wedstrijden om 19.30 uur. Joukje en Klaas Geert hartelijk dank dat jullie je steentje hebben bijgedragen.

Als de volgende wedstrijden juist worden voorspelt in de 4e ronde, dan eindigen 3 teams op 19 punten.

Birdaard – Friese Boys             winst Friese Boys

BCV – Hardegarijp                    winst BCV

BCV – Friese Boys                   winst Friese Boys

Hardegarijp – Birdaard              winst Hardegarijp

Birdaard – BCV                        gelijkspel

Friese Boys – Hardegarijp         winst Friese Boys

Stand na 3 ronden:

1          Birdaard           6-18

2          BCV                 6-15

3          Friese Boys      6-10

4          Hardegarijp   6-6

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys