Verslagen Friese Boys 45+

Vrijdag 16 september 2016 competitie voor Friese Boys 45+

Friese Boys speelde in Kollumerzwaag tegen V.V.T. en Be Quick en Bergum. Na enkele toernooien was het eindelijk zover de 1e competitieronde. Net voor de sluitingsdatum werd Sieger Swart van Wardy aan de Friese Boys selectie toegevoegd. Bij Friese Boys waren 10 spelers aanwezig Hielke en Wietze de Graaf, Jan Kempenaar, Johannes Kobus (keeper en met fluoriserende gele schoenen), Henkie Hamstra, Jitze Sikma, André Atema, Piet de Boer, Henk de Boer en Sieger Swart. Om 19.00 uur werd er afgetrapt. Scheidsrechters van dienst waren Jac. de Vries en Reinder Bosma. Jan Lautenbach zorgde voor een drankje tussen de wedstrijden door.

Friese Boys – V.V.T.                            3-1

In de 1e wedstrijd startte Friese Boys moeizaam en Johannes moest enkele keren handelend optreden. V.V.T. kwam op voorsprong toen Jitze zijn directe tegenstander scoorde in de korte hoek. Henkie had de keeper al enkele malen getest voordat Jan Kempenaar 2x (met links en rechts o.a. assist Wietze) scoorde en ook debutant Sieger pikte zijn goaltje mee. Henk de Boer na knieproblemen toch op karakter weer in het veld en speelde nuttig als puntspeler deze wedstrijden.

Be Quick – Bergum                             0-2

Friese Boys – Bergum                         2-1

Friese Boys kwam ook in deze wedstrijd op achterstand, maar herstelde zich prima. Sieger scoorde beide goals o.a. assist van Jitze en door goed verdedigend werk van het team werd deze zege over de streep getrokken, hoewel de lat nog wel werd geraakt.

V.V.T. – Be Quick Dokkum                   1-0

Friese Boys – Be Quick Dokkum         2-0

Op het trainingsveld werd de laatste wedstrijd afgewerkt. Friese Boys was de betere ploeg en werd in het zadel geholpen door een eigen doel. Kansen waren er wel voor Henkie, Piet, André, maar Sieger zette de wedstrijd op slot met zijn 4e goal en liet zien een aanwinst te zijn in de selectie van Friese Boys.

Conclusie de teams ontlopen elkaar niet zoveel.

V.V.T. – Bergum                                  2-4

Stand:

1e         Friese Boys      3-9

2e         Bergum            3-6

3e         V.V.T.               3-3                                     

4e         Be Quick          3-0

Friese Boys 45+ speelt de 2e competitieronde op vrijdag 23 september in Dokkum.

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys