Verslagen Friese Boys JO15-1

Zaterdag 19 mei 2018

Friese Boys JO15-1 – Drachtster Boys JO15-3                        8-0        (4-0)

Friese Boys blijft nog steeds in de voetsporen van koploper Ropta Boys. Tegen het team uit Drachten werd een regelmatige overwinning geboekt. Voor de rust 4 goals en na de rust 4 goals. Doelpunten werden gescoord door Yoran 2, Klaas 2, Jan Peter, Nick, Marten en Oane. De assists kwamen op naam van Nick 5, Jelmer 2, Yoran.

Donderdag 24 mei 2018

Buitenpost JO15-2 – Friese Boys JO15-1    1-4         (1-1)

Friese Boys kwam in de beginfase op achterstand uit een vrije trap. Gelukkig zorgde Marwan met een steekpass op Oane en Yoran als afmaker voor de gelijkmaker 1-1. Buitenpost schoot veel ballen in de bosjes en dat kwam het spel niet ten goede. In de 2e helft werd er meer gevoetbald, helaas werd Klaas regelmatig teruggefloten wegens buitenspel, hoewel veel supporters daaraan twijfelden. Gelukkig werd er wel gescoord door Yoran 2 en Klaas. Buitenpost kreeg kansjes maar gescoord werd er niet. Eindstand 1-4.

Zaterdag 26 mei 2018

TFS JO15-1 – Friese Boys JO15-1      0-7         (0-1)

In Drachtster Compagnie werd om 9.00 uur afgetrapt tegen middenmotor TFS. Eelze was afwezig en verder was de selectie compleet. Aftrap 9.00 uur. In de beginfase waren beide teams aan elkaar gewaagd. Friese Boys opende de score goal Yoran 0-1. Daarna was het spel rommelig op een slecht veld, maar wel met een zonnetje erbij. Keeper Jelmer werd niet veel op de proef gesteld en Friese Boys miste kansen. In de 2e helft was Friese Boys scherper en werd er wel gescoord. Doelpunten Klaas, Yoran 2, Ilian, Marten (spitsen goal, schot Nick tegen de paal en Marten was er als de kippen bij om de bal in het dak van het doel te trappen) en Oane uit een corner. Eindstand 0-7. Uitstekende prestatie van de spelers en leiders Pieter en Jitse na de winterstop.

Met deze winst wordt er om het kampioenschap gestreden op zaterdag 9 juni tegen Ropta Boys JO15-1 om 9.00 uur in Oosternijkerk.